Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Спочатку наших малят  доводилося навіть нумерувати!»

Трьох братиків і сестричку, які народились 5 січня, називають різдвяним дивом.

Фото із сайту tsn.ua.

«Спочатку наших малят доводилося навіть нумерувати!»

Напередодні Різдва виповнюється рівно рік, як у сім’ї Кушнірів на Закарпатті народилася четверня – троє хлопчиків та одна дівчинка. Щасливим батькам довелося вигадати власні «схеми» та лайфхаки, щоб усе встигати

Що змінилося за цей період у житті, молоді люди розповіли у сюжеті ТСН. Зокрема, всім дорослим довелося розібрати собі ролі: дідусь, як головний годувальник, поїхав на заробітки, бабусі дісталася кухня, а батьки Лариса та Іван Кушніри доглядають доньку та трьох синів — Женю, Сашу, Ваню та Кароліну.

 

 Молода пара поділилася, що ніхто не вчив їх, як усе встигнути і стати мультизадачними, пристосовувались на ходу, спочатку навіть доводилося нумерувати дітей. Для деяких щоденних завдань розробили «схеми», як наприклад для виходу на вулицю: мама одягає, тато носить, бабуся стереже.

Батько зізнається, що велика сім’я — їхня мрія, хоч спочатку і було важко. Вперше за тривалий час він цілий рік провів удома, навчився міняти підгузки, заколисувати та годувати. «Хочеться, щоб у них були повноцінні батьки, щоб разом усі були, не так, як мій батько — завжди на заробітках, ніколи його вдома немає. Я хотів би бути завжди вдома, щоб бачити їх щодня. Дивитися, як вони ростуть, бігають, говорять перші слова», — поділився Іван.

За статистикою, четверня народжується раз на пів мільйона пологів. Щоб живими — ще більша рідкість.

Нагадаємо, для жінки це перші пологи, до того ж передчасні — на 30–му тижні вагітності. Дітки народились вагою 1260, 1300, 1300 та 1460 грамів. Ужгородські медики зізналися, що не пам’ятають, щоб «за час діяльності міського пологового будинку тут були живі народжені чотириплодові вагітності». За статистикою, четверня народжується раз на пів мільйона пологів. Щоб живими — ще більша рідкість. Проте своєчасна діагностика та відповідний догляд дали Ларисі шанс, і перед Різдвом з’явилося четверо малюків, у що до 5–го місяця вагітності не вірили навіть родичі. За словами молодої матері, сам Бог їх послав у це свято.

Еліна ПАЛЛАГ.

Реклама Google

Читайте також: Британські фермери вивели свої трактори на святковий парад (Фото).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel