Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Які салати приготувати на Новий рік: топ-7 смачних і простих рецептів

Фото etnotur.com.

Які салати приготувати на Новий рік: топ-7 смачних і простих рецептів

Так, напередодні Нового року справді настає пора салатів, які ми готуємо до святкового застілля. А враховуючи те, що господарем 2022-го буде Блакитний (за деякими джерелами – Чорний) Водяний Тигр, який за своєю природою є хижаком-м’ясоїдом, то, як запевняють астрологи, найдоречнішими серед новорічного частування стануть усілякі м’ясні наїдки. Думається, добірка рецептів салатів із використанням в якості основного інгредієнта різних м’ясопродуктів буде доречною для кожної господині. Нехай смакує!

«Снігові кучугури»

Такий салат завдяки цікавому оформленню нагадує вкриті білою ковдрою пагорби. Якщо не випаде справжнього снігу — ​нехай він буде хоча б на новорічному столі…

 

 Інгредієнти: 0,5 кг печериць, 2 цибулини, 200 г шинки, 5 варених яєць, 150 г твердого сиру, майонез.

Приготування. Печериці й цибулю порізати й обсмажити на олії до золотистого кольору, посолити, поперчити, охолодити й викласти на пласке блюдо першим шаром, змастити майонезом. Шинку покраяти невеликими кубиками, висипати й розрівняти поверх грибів, зробити майонезну сіточку. Яйця розрізати навпіл поздовж і викласти на шинку, щедро помазати майонезом і посипати твердим сиром, потертим на дрібній або середній тертці.

«Поплакала і знов ялинку принесла, Купляла мандарини валізами. І мама молода, й закохана мала – Салати всі однаково різали…»

До речі

— Замість шинки в цьому салаті можна використати варену або запечену курятину.

— Білий фон дає простір для творчості. У снігових заметах чудово виглядатимуть сніговички із сирного салату або просто з яєць, яскрава ялинка із зелені кропу, пінгвіни з яйця і маслин — ​одне слово, над оздобленням можна фантазувати.

Читайте також: Новорічне меню 2022: що приготувати на рік Тигра

«Хрум!»

Страва проста в приготуванні, але смачна і ситна. Салат можна викласти пластами або ж просто перемішати всі інгредієнти та подавати до столу. Спробуйте!

 

 Інгредієнти: 1 куряче філе, 150 г пекінської капусти, 2–3 помідори, 100 г твердого сиру, 4–5 ст. л. майонезу, сіль та перець – до смаку, 60 г сухариків.

Приготування. Курятину заздалегідь відварити з додаванням спецій (лаврового листя, духмяного перцю, розмарину) упродовж години, охолодити м’ясо у бульйоні (так воно буде більш соковитим та ніжним). Пекінську капусту нашаткувати і викласти першим шаром на пласку тарілку, трохи змастити майонезом. Поверх капусти розкласти куряче філе, покраяне шматочками або просто розібране на волокна. Помідори помити, обсушити, порізати дольками і викласти на курятину, помазати майонезом, посолити й поперчити за смаком. Зверху посипати потертим твердим сиром і сухариками і відразу подавати салат до столу.

 

«Шарлотка»

Якщо трохи пофантазувати над подачею закуски, то й з простих інгредієнтів можна витворити справжній кулінарний шедевр

 

 Інгредієнти: 200 г копченого м’яса, 300 г вареної картоплі, 200 г консервованого горошку, 4 яйця, 1 цибулина, 1 ст. л. борошна, 150 г майонезу, щіпка соди, сіль за смаком, 1 ст. л. олії, кілька гілочок петрушки.

Приготування. Із яєць, 1 ч. л. майонезу, солі, соди і борошна приготувати тісто і на олії спекти 2 млинці, охолодити, змастити майонезом, згорнути в рулети і нарізати шматками по 5–8 мм. Цибулю дрібно покраяти, ошпарити, зцідити й відтиснути, додати порізану кубиками картоплю, заправити 2–3 ст. л. майонезу, вимішати. В окремій посудині змішати з майонезом подрібнене копчене м’ясо і горошок. Глибокий округлий салатник застелити харчовою плівкою, викласти по всій поверхні рулетики з млинців, далі – половину картопляної маси, м’ясний пласт і накрити рештою картоплі. Краї плівки загорнути і поставити салат у холодильник на 2–3 години. Перед подачею перевернути на блюдо млинцями догори, зняти плівку, прикрасити горошком і зеленню.

 

Анекдоти до теми

Тільки ми, жінки, можемо 31 грудня цілий день стояти біля плити, але в новорічну ніч виглядати так, ніби провели весь день у SPA-салоні.

* * *

Не розумію, чому салат називають французьким ім’ям Олів’є? Судячи з інгредієнтів, це максимум «Валєра».

 

«Новорічна хлопавка»

Святкові страви мають бути яскравими!

 

 Інгредієнти: 400–500 г картоплі, 300 г м’яса (курячого або індичого), 200 г свіжих грибів, 100 г волоських горіхів, 7 яєць, 1 гранат, 1 цибулина, 300 г майонезу, сіль, зелень кропу, кукурудза консервована та буряковий сік – для прикраси.

Приготування. Картоплю, зварену в мундирах, почистити і натерти на середній тертці. Викласти її на харчову плівку прямокутником, трохи утрамбувати, посолити і змастити майонезом. Яйця, зварені накруто, потерти на дрібній тертці і викласти на картоплю. Трохи тертого жовтка і окремо білка залишити для оздоблення. Варене м’ясо дрібно порізати. Гриби покраяти пластинками і підсмажити з дрібно порізаною цибулею в невеликій кількості олії. До майже готових грибів додати м’ясо і потримати на вогні ще 5–7 хвилин, посолити і поперчити за смаком. Охолоджені гриби з м’ясом викласти поверх яєць, змастити майонезом. Горіхи перебити до стану великої крихти в блендері і посипати на м’ясо з грибами, помазати майонезом. Наступним шаром викласти половину зерен граната. Обережно узявшись за краї плівки, згорнути рулет так, щоб плівка не опинилася всередині «хлопавки», обгорнути фольгою і поставити салат у холодильник на 1–1,5 години, після чого дістати, змастити верх рулета майонезом. Натерті білки поділити навпіл, одну частину пофарбувати буряковим соком. Прикрасити «хлопавку», чергуючи рожеві і білі білки, жовтки, гранатові зерна, кукурудзу, зелень тощо

 

«Містерія»

Чудове частування обов’язково сподобається вашим гостям!

 

 Інгредієнти: 0,5 кг шампіньйонів, 2–4 солоні огірки (залежно від розміру), 3 свинячі язики, 300 г цибулі, 4 варені яйця, майонез, вершкове масло для смаження.

Приготування. Гриби та цибулю дрібно порізати й окремо (!) обсмажити на вершковому маслі, трохи присоливши. Огірки покраяти невеличкими кубиками. Язик відварити в підсоленій воді до готовності, потім одразу опустити в холодну воду, очистити від шкірки, нарізати. Салат викладається пластами в такій послідовності: обсмажені печериці, огірки, язик, смажена цибуля, яйця. Кожен шар змащувати майонезом (зробити сіточку або спіраль). Страву бажано приготувати заздалегідь, щоб настоялася і просочилася в холодильнику.

 

Салат «Дует»

Мінімум клопоту – максимум смаку!

 

Інгредієнти: 400 г вареного чи запеченого курячого філе, 2 невеличкі чи 1 більше авокадо, сіль, майонез – до смаку.

Приготування. Курятину і м’якоть авокадо покраяти приблизно однаковими кубиками (консистенція і смак салату будуть різними залежно від розміру нарізки), посолити, заправити майонезом і вимішати.

Telegram Channel