Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Засудили волинського поліцейського, який затримував п’яного прокурора

Справа гучна і розголос її також...

Фото із сайту ukr.net.

Засудили волинського поліцейського, який затримував п’яного прокурора

Натомість нетверезий керманич поновився на посаді й отримав від держави 65 тисяч компенсації

21 листопада Рожищенський районний суд визнав винним поліцейського з Нововолинська Віктора Циплакова у порушенні недоторканності житла та призначив йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Обвинувачений подаватиме апеляцію.

Нагадаємо, у вересні 2020 року в шахтарському місті правоохоронці спіймали п’яного водія, який утікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

Порушник поводив себе нахабно: спочатку втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Коли ж його спіймали, то він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнавши, що був п’яний.

Коли ж його спіймали, то він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнавши, що був п’яний.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратури. А вже через два місяці з’явилася інформація, що він поновився на посаді. Натомість одному з поліцейських – Віктору

Циплакову, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканності житла».

Суд першої інстанції визнав поліцейського, який виконував свій обов’язок, винним. Йому призначили покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. 

З таким рішенням коп не згідний, вважає його незаконним та несправедливим, тож подаватиме апеляцію.

Потерпіла сторона – теща й тесть Троцюка та сам прокурор – у суд не з’явилися. 

Антон КАРАСЬ.

Реклама Google

Читайте також на volyn.com.ua: «Через нерозділене кохання перерізала однокласникові горло​».

Telegram Channel