Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Фарш – не лише на котлети: підбірка найкращих рецептів

З готового фаршу вдасться швидко зробити смачний сніданок чи вечерю.

Фото today.ua.

Фарш – не лише на котлети: підбірка найкращих рецептів

Господині полюбляють цю масу з дрібно посіченого чи перекрученого м'яса, адже то справжня палочка-виручалочка для працюючих жінок. Окрім того, що з готового фаршу вдасться швидко зробити смачний сніданок чи вечерю, для цього напівфабрикату згодиться і не найдорожче м'ясо, він чудово піддається заморожуванню про запас, а страви-заготовки з нього здатен довести «до кондиції» навіть підліток. І хоч рецепти, пропоновані у сьогоднішній добірці, для багатьох не є новими, – можливо, хтось пригадає призабуту страву, а хтось приготує звичну – по-новому

Макарони по-флотськи

Інгредієнти: 500 г фаршу з яловичини, 2 великі ріпчасті цибулини, 400 г макаронів, 70 г вершкового масла, 2 ст. л. соняшникової рафінованої олії, 2 ст. л. томатного соусу, зелень петрушки, сіль, чорний мелений перець – до смаку.

Приготування. Цибулю почистіть і поріжте кубиками. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте олію, викладіть туди цибулю, підсмажте на невеликому вогні до ледь золотистого кольору, після чого додайте перемелене м’ясо, посоліть, приправте чорним перцем і, час від часу помішуючи, готуйте під кришкою на слабкому вогні приблизно 8–10 хвилин, вкиньте томатний соус або кетчуп і протушкуйте ще кілька хвилин. Тим часом макарони всипте у киплячу підсолену воду, перемішайте і варіть, як зазначено на упаковці. Тоді відкиньте на друшляк і додайте до м’яса з цибулею. Ретельно перемішайте, досоліть-доперчіть до смаку і гарячими подавайте до столу, щедро присипавши подрібненою зеленню петрушки. 

Додати томатну пасту, подрібнені консервовані помідори, цукор, посолити до смаку і тушкувати на слабкому вогні протягом 4–5 хвилин, періодично помішуючи. 

М'ясний хлібець із болгарським перцем

Інгредієнти: 1 кг фаршу, 2 маленькі булочки або 200 г батона, 1 цибулина, 2 ст. л. рису, 100 г бекону, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 2–3 болгарські перчики, пучок петрушки, сіль та перець – до смаку

Приготування. Булки замочити у воді або молоці. Цибулю і болгарський перець (2 штуки) покраяти маленькими кубиками. Зелень петрушки посікти. Бекон нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на крупній тертці. У посудину викласти розмочену булку, бекон, сир, петрушку, додати яйця, рис (його попередньо відварити до напівготовності), перець і цибулю, все вимішати з фаршем, посоливши і поперчивши до смаку. На змащеному олією декові сформувати хлібець. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години 20 хвилин. Приблизно за 30 хвилин до готовності викласти на деко порізаний смужками перець і продовжити запікати.

Ліниві голубці

Інгредієнти: 500 г фаршу, 100 г рису, 300 г капусти, 2 цибулини, 1 морквина, 10 г зелені петрушки, 2–3 великі зубки часнику, 1 яйце, 50 мл олії, 1 ст. л. томатної пасти, 300 мл подрібнених консервованих помідорів, 2 ч. л. цукру, сіль та перець – до смаку.

Приготування. Рис відварити, остудити, змішати з фаршем. 1 цибулину дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору, додати тоненько нашатковану капусту, протушкувати до м’якості. Коли прохолоне, викласти до фаршу з рисом, додати яйце, дрібно посічену петрушку, сіль, перець, часник. Все ретельно вимішати і сформувати подовгасті котлетки.

Покраяти другу цибулину, моркву потерти, обсмажити овочі на олії. Додати томатну пасту, подрібнені консервовані помідори, цукор, посолити до смаку і тушкувати на слабкому вогні протягом 4–5 хвилин, періодично помішуючи. Частину томатного соусу розподілити на дно форми для запікання, на нього викласти котлетки і залити другою частиною соусу. Запікати в духовці за температури 190 градусів упродовж 50 хвилин.

Картопляна запіканка з фрикадельками

Інгредієнти: 500 г м’ясного фаршу, 1 кг картоплі, 200–300 г помідорів чері, 2 яйця, 1 велика цибулина, 1 морквина, 3 зубчики часнику, 3 ст. л. манки, 5 ст. л. майонезу, 1 ч. л. куркуми, 2 ч. л. гірчиці, сіль, перець – за смаком, невеликий пучок кропу, олія.

Приготування. Пасеруємо в олії нарізану маленькими кубиками цибулину, подрібнений часник і натерту на середній тертці моркву, приправляємо куркумою, охолоджуємо. Сиру картоплю чистимо і тремо на тертці, змішуємо її з майонезом, гірчицею, яйцями, манкою, сіллю, перцем, посіченою зеленню. Додаємо в картопляну масу смажанину з моркви, цибулі й часнику. Все ретельно перемішуємо, викладаємо у змащену олією форму і розрівнюємо. Фарш солимо, перчимо, вимішуємо і змоченими у воді руками формуємо фрикадельки. Рівномірно розподіляємо по поверхні картопляної маси, злегка втискаючи в неї, помідори чері і м’ясні кульки. Ставимо форму в попередньо прогріту до 180°С духовку і запікаємо до готовності. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel