Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Смачного, рашистські покидьки!

Увесь світ облетів шокуючий відеоролик розправи над членом так званої приватної військової компанії Вагнера Євгеном Нужиним з боку його ж «товаришів».

Фотоколаж із сайту Grey Zone, T.me / Наталія БУРУХІНА.

Смачного, рашистські покидьки!

Чим переймався і з чого дивувався упродовж останнього часу редактор відділу політики газети «Волинь» Василь УЛІЦЬКИЙ

…«смутою», яка накочується на московію

Якийсь час тому в ЗМІ промайнула інформація про опитування соціологічною компанією «Левада центр» жителів російської федерації про їхнє ставлення до війни в Україні. Якщо у серпні 48% респондентів висловились за продовження бойових дій, а 44% – за переговори, то вже у жовтні ситуація суттєво помінялась: більшість хотіла переговорів. За них висловились 57% росіян, а за продовження війни – 36%.

Чим старші люди – тим активніше вони підтримують війну. Це зрозуміло, бо їм мобілізація не загрожує, хай інші гинуть. Однак після звільнення Херсона та правобережжя Херсонщини, гадаю, прихильників переговорів на московії ще побільшає.

Що означають ці цифри? Ні, росіяни не перестали ненавидіти українців, вони, як і раніше, прагнуть стерти наш народ і державу із землі, прагнуть геноциду. Але одна справа, коли ти цього хочеш з дивана перед телевізором, а інша – коли тебе чи когось із родичів можуть забрати помирати в Україну.

Наші успіхи на фронті, мобілізація і похоронки налякали багатьох «пересічних росіян». І це невдоволення накопичуватиметься все більше. У якийсь момент його не зможе ігнорувати навіть такий диктаторський режим, як путінський. А чим складніша ситуація всередині росії – тим легше нашим воїнам на передовій. І навпаки – невдачі на фронті не раз ставали причиною «смути» в росії. Ідеально було б, якби нинішня смута, яка насувається, закінчилась розвалом цієї диявольської імперії.

…силою м’якого знака

Ще раз хочеться торкнутися теми плутанини у колишніх і теперішніх назвах українців та росіян. Якщо вже ми плутаємо руський, русскій та російський, то що казати про іноземців?

Отже, коли щодо росіян кажуть русЬкі, то це неправильно. Бо Русь – це Україна. Русь, руський, русин – це синонім і колишня самоназва України та українців. Це ми. А нинішні назви московитів – це росіяни, «руССкіє».

М’який знак має значення! Є навіть книга, яка називається «Сила м’якого знака». Бо Рава-Руська біля Львова, Руська Поляна на Черкащині, Руські Тишки біля Харкова – не русскіє, не російські, а саме РусЬкі, тобто українські.

Навіть у цих географічних назвах вказано наше прадавнє руське коріння.

Латвія надала Україні військової допомоги на суму, яка становить 41% її річного військового бюджету. Це найвищий такий показник з-поміж усіх країн світу станом на початок листопада 2022 року. 

А московське князівство-царство фактично вкрало пізніше цю назву у нас, зокрема після того, як Київ упав під навалою орди зі сходу.

Час повертати своє собі.

…друзями, які пізнаються у біді

У жовтні 2022 року на Генеральній асамблеї ООН 143 країни підтримали резолюцію, яка засуджує анексію росією українських земель. Проти проголосувало лише 5 держав, в їх числі і рф, ще 35 утримались.

Але із цих 143 членів ООН, які засудили росію, лише менша частина практично допомагає Україні боротися, – зброєю чи фінансово. А без такої підтримки ми б не вистояли. І тут, звісно, пальма першості за «першою економікою» світу – США, які в абсолютних цифрах надали нам найбільше і зброї, і грошей. За це Вашингтону велика вдячність.

Проте маємо пам’ятати і про інші держави, які підставили українцям плече. Наприклад, Латвія надала Україні військової допомоги на суму, яка становить 41% її річного військового бюджету. Це найвищий такий показник з-поміж усіх країн світу станом на початок листопада 2022 року. Вражає, чи не так?
Тож зафіксуймо тут для себе та для історії, як Україну підтримують інші держави. Це допоможе уникнути спекуляцій та голослів’я, адже цифри свідчать самі за себе, і завдяки статистиці добре видно, хто сприяє нам на ділі, а хто – на словах. Водночас не треба забувати, що в цьому списку усі заслуговують на добре слово, адже виділили хоча би долар для нашого війська.

Реклама Google

Отже, далі після Латвії йдуть Естонія (надала допомоги на суму, яка становить 37% від її військового бюджету), Литва (16,7%), Польща (15%), Люксембург (11,9%, несподівано, правда?), Словаччина (9,9%), Чехія (9,4%), Словенія (8,5%), Велика Британія (6,7% – це насправді дуже великі цифри в абсолютних показниках, бо військовий бюджет цієї країни один із найбільших у світі), Данія (6,2%), Канада (4,7%), Норвегія (4,4%), Швеція (4,3%), США (3,6%), Греція (3,3%), Німеччина (2,4%), Хорватія (2,0%), Бельгія (1,9%), Австралія (0,9%), Фінляндія (0,8%), Франція (0,5%), Італія (0,5%), Іспанія (0,4%), Болгарія (0,4%), Нова Зеландія (0,3%), Австрія (0,1%), Румунія (0,1%).

Непогана компанія друзів підібралась, правда? Майже весь розвинений світ. 

…росіяни забивають своїх же полонених, як худобу

Московити люблять називати Україну недодержавою. Насправді, як засвідчила війна, ми міцні – і як суспільство, і як держава. А от росія, навпаки, показала усю свою гниль і трухлявість. Це штучне утворення із багатьох русифікованих народів тримається купи виключно на насиллі. І одне з найбільших цьому підтверджень – шокуючий відеоролик розправи над членом так званої приватної військової компанії Вагнера Євгеном Нужиним з боку його ж «товаришів».

Нагадаю, що Нужин – зек, його, як і десятки тисяч інших російських ув’язнених, переконали іти воювати проти України в складі «ПВК Вагнера», яка, по суті, є паралельною бандитською армією в росії. Цей вагнерівець потрапив у полон до Збройних сил України, і потім його обміняли на наших хлопців. Але перед тим Нужин дав інтерв’ю українському журналісту і розповів про російські воєнні порядки. За це його на батьківщині жорстоко стратили на відеокамеру – просто забили кувалдою, як худобу.

І що? А нічого. Ватажок вагнерівців, «кухар Путіна» Євген Пригожин заявив, що Нужин просто зустрівся із «недобрими, але справедливими людьми», схваливши таким чином дику розправу без суду і слідства. Російські правозахисники кажуть про приблизно 40 схожих страт вагнерівців своїми ж. І що? А нічого. Ні слова засудження та обіцянок «розібратися» з боку  їхніх «політиків» та «правоохоронців» не чути. Та це якісь джунглі, а не держава! Влада в росії належить бандитам – у буквальному розумінні.

Для нас це, до речі, чудова новина, бо дає змогу з великою ймовірністю спрогнозувати майбутнє московії. Бандити з часом відчують ще більшу силу, отримають ще більше влади і спробують навести порядок. По-своєму, звісно.

Почнуть ставити «на лічильник», тобто визискувати, спочатку багатих, а потім і не дуже. І ось так «карати». Бо нічого іншого не вміють.

Імперія, де до влади відбирають найбільших негідників, почне жерти сама себе. І зрештою з’їсть.

Смачного, рашистські покидьки! 

Читайте також на volyn.com.ua: «Боєць тероборони з Волині створив снігового воїна у свій день народження (Відео)».

Telegram Channel