Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Лучанка не може знайти управу на сусідку,  що продає сурогат

Муніципали обіцяють допомогти.

Волинь-нова

Лучанка не може знайти управу на сусідку,  що продає сурогат

«Шановна редакціє, допоможіть вирішити проблему, від якої потерпаю уже багато років,– написала нам наша читачка  Людмила Михайлівна. – Я мешкаю  в Луцьку у п’ятиповерховому будинку, що на проспекті Перемоги. Моє життя дуже неспокійне через те, що одна з моїх сусідок торгує сурогатним алкоголем. Минулого року після того, як ми зверталися до муніципальної варти міста й до поліції, на неї складали протокол. Про цю проблему навіть розказували у місцевих засобах масової інформації. Але відтоді нічого не змінилося. Сусідка й далі продає, а я вже втомилася без кінця звертатися до правоохоронних органів. Та ще й вона мені погрожує й ображає, якщо насмілююся нарікати. Решта сусідів, певно, її побоюються, тому мовчать... Дійшло до того, що один із її клієнтів недавно вирішив, що може спати в нашому під’їзді. Як побачила його, то пережила сильний страх і паніку. Допоможіть, підкажіть,  як справитися!»

За коментарем редакція звернулася до Департаменту муніципальної варти Луцької міськради. Заступник директора Роман Кулик повідомив, що повідомлення про продаж алкоголю за згаданою адресою у 2021 році дійсно були.

 Продавчиня сурогату стала настільки обережною, що повторно піймати її на зловмисництві не вдавалося. А щоб скласти протокол, обов’язково потрібен факт продажу. 

За його словами, і поліцейські, і муніципали зреагували вчасно: «Торік зафіксовано такий випадок щодо мешканки однієї з квартир. Тоді наші працівники зафіксували факт й склали протокол про адміністративне порушення за частиною 3 статті 156 Кодексу України про адмінпорушення. Складала протокол і поліція. Цей протокол направили в Луцький міськрайонний суд, який 14 червня визнав цю особу винною. Але, на жаль, покарання не було через «малозначність вчиненого». Суд обмежився усним зауваженням». (Хоча суддя міг би накласти штраф, який, за законом, може становити від 6 800 до 13 600 гривень і є промовистим уроком для порушника). Роман Кулик зауважив, що після того продавчиня сурогату стала настільки обережною, що повторно піймати її на зловмисництві не вдавалося: збувала свій продукт тільки невеликому колу постійних клієнтів. А щоб скласти протокол, обов’язково потрібен факт продажу. 

У відповідь на наше звернення заступник директора Департаменту муніципальної варти запевнив, що працівники департаменту надалі ще проводитимуть перевірки. Одночасно Роман Кулик розповів і про факт ще 2017 року, який додає деталей до портрета «підприємливої» лучанки. 5 років тому департамент демонтував на проспекті Перемоги незаконно збудовані споруди, й в одному з дерев’яних хлівців знайшли близько 30 літрів сурогатного алкоголю. Тоді мешканка, на яку в подальшому складали протокол, мала нахабство спробувати забрати те спиртне. Звісно, безуспішно.

Що ще болить нашим читачам?

«Міська рада Любомля не звертає уваги на те, що засипається водовідвідний меліоративний рів... У нього стікає вода з усього центра міста. Цей рів пролягає по території парку відпочинку імені Саманти Сміт. У цей час, коли Україна отримує допомогу зі США, місцева влада викорінює пам’ять про американську громадянку, яка боролася за мир. Бо ж якщо взяти до уваги сильні дощі та снігопади, то вода буде сконцентрована в гідропарку, не маючи іншого виходу. 9 будинків, розташованих з боку парку, підтоплюватимуться – і це в центрі міста. Буде другий Світязь. Це все робиться під вікнами місцевої влади...».

«Від ракетних ударів здригається українська земля... Гинуть наші захисники... Європейські й інші країни, США надають Україні допомогу, а в цей час тут, на Любешівщині, працівники лісової галузі творять неймовірне. Лісничий К. та його підлеглий працівник М. (імена змінені – Ред.) масово крадуть та продають лісопродукцію. Цим двом особам, вибачте на слові, начхати, що голодують діти, пенсіонери. Люди залишилися без світла, газу, води, тепла. Дивує лише одне: всі бачать і знають, що йде масове розкрадання лісу, і при тому чомусь мовчать... Осине гніздо... Треба цьому запобігти. Сподіваюся, відповідні служби зреагують на мій лист і вживуть необхідних заходів».

«Дорога редакціє, я живу поблизу Луцька на масиві «Маяк» 2 роки. Був випадок, що тут загинув електрик (вбило струмом на електроопорі). Кілька тижнів тому сталася така сама біда: через електрику позбавлено життя члена кооперативу. А може, хтось увімкнув струм зумисне? Чому ніхто не відкрив кримінальну справу? Чому до цього часу мовчить прокуратура, кримінальна поліція?».

P.S. Оригінали листів з конкретними іменами і прізвищами в редакції.

Олена КАЛЕНЮК

Читайте також: «Крик душі! Все навколо нашого «Проліска» сповнено чуток»

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel