Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
З «рускім міром» ковельчанин боровся ще задовго до війни

Дмитро Пилипович наголошував: «Злу зернину можна посіяти таємно, але не можна приховати врожаю».

Фото Сергія ДЯТЛА.

З «рускім міром» ковельчанин боровся ще задовго до війни

Незабаром мине 40 днів відтоді, як у Вічність 20 жовтня 2022 року відійшов голова Волинської обласної громадської ради з питань духовності, ветеран педагогічної праці, релігієзнавець, історик, краєзнавець Дмитро Пилипович Корнелюк (на фото) з Ковеля

Він відомий волинянам своєю чіткою громадянською позицією на підтримку розбудови Української держави, незалежної Православної церкви України,  запровадження  в життя системи виховання молоді на принципах християнської етики і моралі. Цій винятково важливій справі пан Дмитро віддав десятки років свого життя і присвятив їй цілий ряд книг, які здобули велику популярність у вдячних читачів різних поколінь (ще й досі активно обговорюють видану два роки тому його книгу «Рускім міром» нас «бомблять» і Москва, і Київ. «Нікакой разніци»).

Ще й досі активно обговорюють видану два роки тому його книгу «Рускім міром» нас «бомблять» і Москва, і Київ. «Нікакой разніци».

Він постійно виступав з гостро полемічними статтями  в періодичній пресі, був безпосереднім  організатором засідань «круглих столів», науково-практичних конференцій за участю представників органів влади різного рівня, науковців, педагогів, громадськості, духовенства, молоді, де обговорювали питання духовності, релігії і моралі, визначали шляхи подальшої співпраці широких верств громадянського суспільства, спрямовували сили на подолання аморальності, аполітичності в суспільстві, утвердження української національної ідеї.

За вагомий внесок у справу морального, патріотичного, духовного очищення суспільства, боротьби за незалежну Православну церкву України, активну громадянську позицію Ковельська районна рада восьмого скликання присвоїла Дмитрові Пилиповичу Корнелюку звання «Почесний громадянин Ковельського району». Такої високої відзнаки він удостоєний першим на Ковельщині, яка нині об’єднує п’ять колишніх районів Волині.

Спочивайте з миром, пане Дмитре! Хай Господь подарує Вашій творчій і неспокійній душі Царство Небесне! 

Від імені жителів району головний редактор газети «Вісті Ковельщини» Микола ВЕЛЬМА. 

Читайте також на volyn.com.ua: «Боєць тероборони з Волині створив снігового воїна у свій день народження (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel