Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Куди після початку російського вторгнення зникли Портнов  та інші донощики на Порошенка

Дубінський, Портнов, Деркач – усі вони з олігархічних телеканалів поливали брудом п’ятого Президента України.

Фотоколаж із сайту informnapalm.org.

Куди після початку російського вторгнення зникли Портнов  та інші донощики на Порошенка

Зараз стало цілком очевидно, що російські агенти не просто ініціювали десятки кримінальних справ щодо п’ятого Президента в минулі роки, – вони свідомо підривали обороноздатність України

У січні 2021 року Сполучені Штати внесли скандального екснардепа з російським громадянством Олександра Онищенка до санкційного списку за участь у «російській мережі втручання у вибори президента США». До компанії підсанкційних персонажів потрапили і регіонал Андрій Деркач, і близький до олігарха Коломойського Олександр Дубінський, який прийшов до Верховної Ради як «слуга народу».

Всі вони з олігархічних телеканалів поливали брудом п’ятого Президента Петра Порошенка. За їхніми численними доносами у співпраці з ексрегіоналом і соратником Януковича Андрієм Портновим плодились «плівки» і кримінальні справи, які по суті своїй виявились «юридичним трешем».

Зокрема, 21 травня 2019 року за заявою Портнова була порушена так звана «справа про Керченську протоку», коли росіяни захопили катери «Бердянськ», «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». В рамках цього провадження слідчі вилучили багато документів Генштабу ЗСУ, і є всі підстави вважати, що вони через зв’язки Андрія Портнова стали доступні кремлю. Крім цього, провадження за заявами Портнова у так званій «справі заводу

«Кузня на Рибальському» призвели до того, що рахунки підприємства блокувались, а програма випуску військових катерів була фактично зірвана.

Близький соратник Медведчука Нестор Шуфрич звинуватив Петра Порошенка у тому, що п’ятий Президент віддав наказ почати наступальну військову операцію 
у 2014 році. 

А ще Андрій Портнов ініціював справу за підписання Мінських домовленостей. Нібито це була «державна зрада» на користь росіян з боку Порошенка. Регіонал Андрій Деркач, навпаки, вимагав розслідувати «державну зраду»

Порошенка на користь американців. Ці взаємовиключні «концепції» мали на меті одне – перешкодити діяльності п’ятого Президента, спрямованій на зміцнення української армії та антипутінської коаліції.

За заявою регіонала Нестора Шуфрича, близького соратника Медведчука, ДБР відкрило кримінальне провадження щодо наступальної операції на Донбасі у червні 2014 року. Він звинуватив Петра Порошенка в тому, що п’ятий

Президент віддав наказ почати наступальну військову операцію. А одіозний регіонал Ренат Кузьмін ініціював кримінальне провадження проти президентів Обами і Порошенка – нібито про розкрадання ними більше 100 мільярдів доларів.Де ж тепер ці гучні «викривачі»?

Реклама Google

Онищенко вже кілька років боїться повернутись в Україну. Андрій Деркач, якому у вересні 2022 року була оголошена підозра в державній зраді, зник невідомо куди – так само, як і Ренат Кузьмін. Безславно пішли зі своїх посад голова СБУ Іван Баканов та Генпрокурорка Ірина Венедіктова, які двічі на спільних брифінгах «легалізовували» ще одну спецоперацію проти Порошенка – так звані «плівки Медведчука». Дубінський десь «пересиджує» війну зі своїм патроном Коломойським – кажуть, їх бачили у Буковелі. А Нестор Шуфрич після 24 лютого разом з уламками фракції ОПЗЖ створив нову депутатську групу і вдає великого патріота.

А Портнов 3 червня знову виїхав з України. Але, як зазначив адвокат Порошенка Ілля Новіков, «Портнов утік, та справа його живе». 

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також на volyn.com.ua: «Боєць тероборони з Волині створив снігового воїна у свій день народження (Відео)».

Telegram Channel