Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
До приїзду путіна у Волгограді встановили пам’ятник сталіну

Возвеличення диктатора та вбивці йосифа сталіна у росії вийшло на новий рівень, і путін постає як його послідовник.

Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

До приїзду путіна у Волгограді встановили пам’ятник сталіну

А саме місто на кілька днів перейменували на Сталінград

У російському Волгограді напередодні 80-ї річниці перемоги срср у Сталінградській битві відкрили памʼятники радянському диктатору йосипу сталіну та маршалам георгію жукову й олександру василевському. Бюсти встановлені біля музею-панорами «сталінградська битва». При цьому памʼятник одному з найбільш кривавих диктаторів в історії людства сталіну став другим у місті – в грудні 2019 року місцеві комуністи встановили скульптуру на території обласного комітету кпрф.

Як відомо, Другу світову війну розв’язали нацистська Німеччина та сталінський срср, коли у таємному пакті Молотова–Ріббентропа поділили Європу і у 1939 році удвох напали на Польщу, а потім почали завойовувати інші сусідні країни: Німеччина – Данію, Норвегію, Францію та інші, срср – Фінляндію, балтійські держави, Румунію. Період Другої світової війни, коли гітлер пішов війною на свого колишнього союзника сталіна, в сучасній росії називають Великою вітчизняною війною. Перемога срср в цій війні для рф є свого роду другою релігією. Адже москва вважає цю перемогу фактично індульгенцією для будь-яких розв’язаних нею нових війн та вчинених злочинів.

 Говорячи про нинішню війну і постачання Києву німецьких танків «Leopard», він сказав, що «нам знову погрожують німецькими танками Leopard, на борту яких хрести»… 

Хоча зараз саме путінська росія є копією гітлерівської Німеччини, будь-яка агресія москви оголошується в росії боротьбою з фашизмом. Цій примітивній пропаганді та брехні залюбки вірить більшість росіян і офіційний кремль продовжує активно цей підхід використовувати.

Так було і в Волгограді, куди 2 лютого на 80-річчя Сталінградської битви приїхав путін. Кривавий кремлівський покидьок, який і є агресором, фактично назвав себе… жертвою фашистів. Говорячи про нинішню війну і постачання Києву німецьких танків Leopard, він сказав, що «нам знову погрожують німецькими танками Leopard, на борту яких хрести»…

Самому місту Волгограду, до речі, на кілька днів повернули стару назву – Сталінград. У 2013 році депутати Волгограда ухвалили рішення про встановлення на вʼїздах та виїздах з міста табличок «Сталінград» у памʼятні дати, але цього разу таблички змінили за два дні до урочистостей, уже 30 січня.
Таким чином возвеличення диктатора та вбивці йосифа сталіна у росії вийшло на новий рівень, путін же постає як його послідовник. А російський народ у своїй масі радіє цій диявольській естафеті…

 

Коментар

 

Ігор ЕЙДМАН, російський опозиційний публіцист:

«володимир путін у Волгограді назвав нову мету війни: «Наше головне завдання – забезпечити збереження росії». А за кілька років до цього вʼячеслав володін (голова держдуми. – Ред.) сказав: «Є путін – є росія, немає путіна – немає росії». Таким чином, теперішня мета позначена цілком ясно: «Мета війни – збереження путіна»… Поки триває війна, путін зберігає владу. Тільки в цьому її ціль та сенс».


Анекдот до теми

Ніколи б не подумали, що зрадіємо фразі: «На Київ їдуть німецькі танки!». 


Василь РОГУЦЬКИЙ

Читайте також: «Чи причетний голова Любешівської громади до «наживання на війні?».

Реклама Google

Telegram Channel