Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Про «відторгнення чужорідного тіла» в українській політиці

Фото із сайту kozubenko.net.

Про «відторгнення чужорідного тіла» в українській політиці

Поведінка окремих українських народних депутатів давно не дивує й не вражає. Правда, окрім огиди, завжди виникає думка, як почуваються поруч із зайдами професійні обранці? Невже просто радіють, що вчергове зганьбила себе «конкуруюча» політична сила?

Друга половина січня додала в інфопростір новин про нардепів-відпочивальників, які у час кровопролитної війни в державі можуть розслаблятися дорого і з шиком, та ще й обурюються: мовляв, журналісти втручаються в їхнє приватне життя.

Одіозний Микола Тищенко, якого всього лише витурили з фракції й партії «Слуга народу», цього разу вигрівав зад у Таїланді. При цьому безграмотно писав у партійному чаті, що поїхав туди працювати: начебто хотів підтримати тамтешніх 2 тисячі українців та зустрітися з «корАлевською сім’єю». Його особа в нашому парламенті – це велике приниження не тільки для партії «Слуга народу», але й для всього законодавчого органу. У той же час головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва оприлюднила допис у соц­мережах, де повідомила, як тиснуть на неї й видання прихильники партії «Батьківщина». Саме УП показала відео, як Тимошенко і її родина відпочивали в січні цього року на одній із найдорожчих у світі віллі в Дубаї.

Не можна в Україні в національних ефірах розповідати про зубожіння, а потім в Дубаї засмагати на пляжі.

(Пам’ятаємо, що вона є багатолітньою виразницею інтересів тієї частини українського електорату, яка дуже цінує як ЮТ виступає проти бідності). Мусаєва пише, що її видання звинувачують у тому, начебто журналісти втрутилися в приватне життя Тимошенко, порпалися у брудній білизні. Редакторка іменитого видання резонно відзначає, що насправді мова про політичне лицемірство і горизонт роботи для НАЗК: «Не можна в Україні в національних ефірах розповідати про зубожіння, а потім в Дубаї засмагати на пляжі. Роками Тимошенко вдавалося маніпулювати суспільною свідомістю за рахунок орендованих машин, будинків та майстерності публічних виступів...».

Якось у книзі «Мустафа Джемілєв. Незламний» прочитала розповідь лідера кримських татар про бойкот тамтешньому політику Ремзі Ільясову, ексзаступнику голови Меджлісу. (Той став співпрацювати з російською окупаційною владою усупереч рішенню законодавчого органу). Джемілєв описав, як Ільясов приїхав як гість на кримськотатарське весілля (а вони досить численні – до пів тисячі гостей). Коли політик сів за святковий стіл, у ту ж хвилину чимало людей підвелися й вийшли з-за нього. Повернулися гості аж тоді, коли червоний, як буряк, політик забрався геть... У медицині про таке пишуть: «відторгнення чужорідного тіла».

У звичайних людей усе набагато простіше. Певно, завдяки природним фільтрам на порядність, тим неписаним законам моралі, які на противагу деяким писаним працюють... Факт, що під час такої страшної війни журналісти мають можливість викривати політиків найвищого рівня, – це круто. Навіть якщо це політичне замовлення. У нашій державі багато що не так, як мало би бути в цивілізованій країні. Але так хочеться сподіватися, що нелюдське випробування війною запізніло, але таки вже вмикає природні фільтри й почуття загостреної справедливості й у тих, хто поруч із «чужорідними тілами», й у тих, хто відповідає за меч покарання.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel