Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Коли росіяни прийдуть сюди  на колінах підписувати мир, тоді ведіть їх у Переяслав...»

Дуда дружить із Зеленським, дурного не порадить...

Фото Україна молода.

«Коли росіяни прийдуть сюди на колінах підписувати мир, тоді ведіть їх у Переяслав...»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 

  Ден РАЙС, радник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, про те, що Києву треба негайно надати далекобійну зброю:

«…Україні потрібна здатність стріляти у глибину та знищувати будь-які склади, великі скупчення живої сили і пункти управління, які знаходяться поза межами досяжності HIMARS. Така допомога не повинна надходити лише колись згодом, вона має бути негайно». 


 

 Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, блогер, обурився, що в якості покарання підозрюваним в організації «п’яних вечірок» хлопцям, коли вони споювали дівчат і вчиняли над ними сексуальне насильство, видали… повістки до ЗСУ (хоч МВС потім заперечило цей факт):

«ЗСУ – не зона. І повістка – не покарання і не індульгенція. На фронті просто не місце тим, хто має відбувати покарання за злочин. От ви довірите втримання Бахмута, Вугледара, звільнення лівого берега Херсона, зупинення, коли що, чергової окупаційної хвилі з території білорусі всіляким дрібним кримінальникам, алкашам чи йо**ям-терористам? І я не довірю. І я категорично проти, щоб військо, від котрого залежить моє, ваше життя і свобода, формувалось от з таких і в такий спосіб… Фактично їх відправили на смерть – і головне, їх відправили підставляти під смерть справжніх бійців. У котрих замість підтримки, прикриття тилу чи флангів, підстраховки від сусідніх підрозділів, порятунку з тяжких зіткнень за спинами буде оце. Котре спокійно може дезертирувати, звалити до росії чи просто в спини перестріляти бійців ЗСУ – через образу хоча би.

Все ж популізм і загравання з народом повинне мати межі».


 

  Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про те, як правильно ставитися до війни:

«Я не боюся. Не тому, що такий сміливий. Просто розумію, що від страху вірогідність, що зі мною трапиться щось погане, не залежить. Боюся я російської ракети чи ні – вона або прилетить, або не прилетить, і це від мене і моїх страхів не залежить ніяк. Тому я вибрав жити без страху. Мені це видається розумним і раціональним. Бо я живу на повну і цим ламаю плани путіна зламати нас. А ще допомагаю людям не боятися «рускіх» і не ламатися. Такий мій персональний редут».


 

 Анджей ДУДА, президент Польщі, дав пораду Володимиру Зеленському, де Україні прийняти капітуляцію росії після Перемоги:

«Я кажу: Володимире, дивлячись на нашу історію, як розійшлися колись ці шляхи, я благаю вас – коли ви переможете росію, коли росіяни прийдуть сюди на колінах підписувати мир, тоді ведіть їх у Переяслав (місто, де в 1654 році відбулась «Переяславська рада». – Ред.), нехай вони підпишуть з вами мир там, нехай перекреслять всі ті роки радянського і російського впливу і цей полон із часів царизму до недавнього часу, від якого ви зараз знову обороняєтеся».


 

 Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», у відповідь на заяву президентки Грузії Саломе Зурабішвілі про те, що після поразки росії у війні в мирній угоді має бути передбачене виведення російських військ з Абхазії та Осетії:

«Нинішня позиція Грузії викликає розчарування і біль. Україна стікає кров’ю і просить у Тбілісі передати нам наше ж озброєння (яке Київ надав Грузії у 2008 році після нападу росії і яке Тбілісі не хоче повернути. – Ред.). Це збереже життя нашим воїнам та цивільним і допоможе на полі бою.

Україна ціною тисяч жертв виборює незалежність. Грузія відсторонено за тим спостерігає і ще й за український рахунок хоче вирішити свої територіальні проблеми з москвою. Замість стати поруч і разом дати відсіч окупанту.

Боляче дивитися, як Грузію упокорює російське болото».


 

 Роман СВІТАН, військовий експерт, про мобілізацію в росії:

«У нас наразі є одна маленька проблема, але вона може бути великою – це нескінчений людський ресурс російський і скінчений усе-таки український. І ось ця проблема є – вона нікуди не дінеться. Від неї можна піти, лише прискоривши певні дії з вичавлювання російських військ з України. Далі – вихід на кордони 1991 року, і вже лінію утримувати в режимі оборони».


 

 Ігор ЯКОВЕНКО, російський опозиційний журналіст, про те, що сприятиме розпаду росії:

«Наразі вже триває процес «приватизації» армії. Фактично єдиної армії вже значною мірою немає, тому що на фронті командують різні командири, які не підпорядковуються міністерству оборони, генштабу: ПВК пригожина, бандити кадирова, ще близько 20 ПВК, які створюються. І відбувається така ось «приватизація» армії. І це насправді в сукупності з тим, що в регіонах створюють, так би мовити, загони територіальної оборони. Це, по суті, передумова для розвалу росії, для розпаду росії».

Telegram Channel