Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Хліб нескореного міста: Порошенко привіз на блокпост у Херсон волонтерські паляниці

«Як у нашому народі кажуть? «Буде хліб – буде і пісня»! І Перемога буде!»

Фото із сайту 5.ua.

Хліб нескореного міста: Порошенко привіз на блокпост у Херсон волонтерські паляниці

П’ятий Президент відвідав уже легендарну пекарню у звільненому місті, де волонтери ГО «Справа громад» організували випікання свіжих буханців

Петро Порошенко також привіз на один із блокпостів щойно спечені паляниці з тризубом – волонтери називають їх «Хліб Херсонський нескорений». Його безкоштовно передають військовим та містянам, розповідає тутешня активістка Оксана Погомій. Вона пережила російську окупацію в місті, працюючи у підпіллі, і продовжує допомагати людям.

Обладнання для пекарні – пічки, тістоміси, а також потужний генератор та систему для очищення води – волонтерам купив Фонд Порошенка. Пекарню також забезпечують необхідними продуктами, і вона працює попри щоденні обстріли міста. Під час поїздки на південний фронт команда Порошенка знову поповнила запаси пекарні – привезли борошно, цукор, олію, а також дизпаливо для генератора. Дівчата хочуть розширити асортимент – замовили, крім пшеничного, ще й житнє борошно.

Обладнання для пекарні – пічки, тістоміси, а також потужний генератор та систему для очищення води — волонтерам купив Фонд Порошенка.

Як розповіла Оксана Погомій, щодня після обіду свіжий хліб активісти везуть на блокпости. А для поранених у госпіталь готують піцу та солодкі рулети із херсонським варенням.

«Свій хліб у Херсоні печуть щодня. На ньому – наш тризуб. Тримаю цю свіжу, запашну хлібину у руках, і серце радіє. Він – легендарний. Бо виготовлений золотими руками дівчат із ГО «Справа громад» попри усі перешкоди, – каже Порошенко. – Вони самі «відвоювали» приміщення, «видобувають» електроенергію, воду. Щоб чітко за графіком – двічі на день – забезпечувати хлібом блокпости, станції переливання крові, бригади і місцевих жителів. А черга за херсонським хлібом стоїть уже з інших областей».

Як відомо, у листопаді Петро Порошенко разом із волонтерами купив для звільненого Херсона хлібопекарське обладнання. Техніка та потужний генератор були доставлені у місто і встановлені в одному з приміщень.

Реклама Google

Telegram Channel