Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Ми всі так довго хвилювалися за вас і думали про вашу країну...»

Дивлячись на таке фото, хочеться сказати: «Боже, бережи короля Великої Британії і Президента України!».

Фото із сайту president.gov.ua.

«Ми всі так довго хвилювалися за вас і думали про вашу країну...»

Такими словами зустрів у Букінгемському палаці українського лідера король Великої Британії і Північної Ірландії Чарльз III

У середу, 8 лютого, Президент України Володимир Зеленський перебував із візитом у Великій Британії, де мав змогу попити чай із королем Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Чарльзом III.

Це перша зустріч британського монарха із Зеленським. Західні ЗМІ відзначили, що на фотографіях монарх у костюмі, тоді як глава України був одягнений у джемпер і штани у військовому стилі. 

Вдячний Його Величності за теплий прийом і підтримку українських громадян, які знайшли у Великій Британії прихисток від війни.

Як пише Sky News, король сказав очільникові України, що радий вітати його в Букінгемському палаці. На це Зеленський відповів: «Для мене честь – бути першим Президентом України за всю історію україно-британських відносин, якого вшанував своєю аудієнцією британський монарх. Вдячний Його Величності за теплий прийом і підтримку українських громадян, які знайшли у Великій Британії прихисток від війни».

«Ми всі так довго хвилювалися за вас і думали про вашу країну», – додав британський король, на що Зеленський йому подякував.

За даними видання, після цього Чарльз ІІІ зазначив, що чув виступ українського Президента перед обома палатами парламенту перед зустріччю. Зеленський додав, що парламент був «великою підтримкою».

«Я дуже радий», – відповів на це британський король.

Читайте також: «Повідомили, скільки «Калібрів» є у Чорному морі».

Реклама Google

Telegram Channel