Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Справа MH-17: «Бук» бойовикам передав путін

Для пуйла кров людська – як водиця...

Фотоколаж із сайту comments.ua.

Справа MH-17: «Бук» бойовикам передав путін

Проте притягнути до відповідальності російського фюрера не зможуть через його імунітет як глави держави, а також у зв’язку з тим, що докази, попри їхню вагомість, недостатньо конкретн

Спільна слідча група з розслідування причини катастрофи пасажирського літака Boeing рейсу MH-17 на Донбасі у 2014 році заявила, що має переконливі докази того, що президент росії володимир путін особисто схвалив поставку зенітно-ракетного комплексу «Бук-М1», з якого був збитий лайнер. Тоді, нагадаємо, загинули всі 298 пасажирів і члени екіпажу.

В отриманих слідчими записах телефонних розмов російські чиновники кажуть, що рішення про надання військової підтримки залишається за президентом. Воно навіть відкладається на тиждень, «тому що є тільки один, хто приймає рішення, людина, яка зараз перебуває на саміті у Франції». У цей час, 5 і 6 червня 2014 року, путін перебував у Парижі на святкуванні Дня висадки союзників під час Другої світової війни.

«Існує конкретна інформація про те, що прохання сепаратистів було передано президенту і що це прохання було задоволено. Невідомо, чи згадується в запиті система «Бук». Трохи пізніше з’являються більш важкі системи ППО, в тому числі і «Бук», з якого збили MH-17. Хоча ми говоримо про вагомі докази, висока планка повних і переконливих доказів не досягнута. Крім того, президент користується імунітетом на посаді глави держави», – йдеться водночас у звіті Спільної слідчої групи.
Тобто, судової перспективи ці докази, на жаль, не мають, за збитий «Боїнг» путіна не засудять…

« Хоча ми говоримо про вагомі докази, висока планка повних і переконливих доказів не досягнута. Крім того, президент користується імунітетом на посаді глави держави», – йдеться водночас у звіті Спільної слідчої групи.
Тобто, судової перспективи ці докази, на жаль, не мають, за збитий «Боїнг» путіна не засудять…

Проте Нідерланди (більшість загиблих були громадянами саме цієї країни) вдались до політичних кроків. Так, міністерство закордонних справ цієї країни викликало посла росії для письмових пояснень із цього приводу. При цьому партія D66, яка входить до правлячої коаліції, запропонувала взагалі вислати посла рф у Нідерландах із країни.

Читайте також: «У розвідці заявили, що співпрацюють навіть із найбільш наближеними до путіна людьми»

Реклама Google

Telegram Channel