Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Салат без майонезу?  А чом би й ні!

Магазинна продукція містить консерванти, трансгенні жири та іншу хімію.

Фото з відкритих джерел.

Салат без майонезу?  А чом би й ні!

Хоч він і надає закускам особливого смаку, але навіть одна ложка такого соусу робить їх не тільки жирними, але й шкідливими, адже магазинна продукція містить консерванти, трансгенні жири та іншу хімію. Різноманітні заправки стануть чудовою заміною майонезу в салаті

Сметана. Її калорійність у 5 разів поступається майонезу. Для приготування соусів треба додати до неї трохи часнику або гірчиці, улюблені трави і спеції. Також для заправки салатів можна змішати сметану з соєвим соусом, соком лайма чи лимона. До рибних і овочевих страв підійдуть такі добавки, як аджика або паприка, а для пельменів – хрін.

Також для заправки салатів можна змішати сметану з соєвим соусом, соком лайма чи лимона.

Натуральний йогурт. Він нежирний, ніжний, легкий, з невисокою калорійністю. Саме тому цей молочний продукт вважається кращим варіантом заміни майонезу. А щоб страва за смаком ні в чому не поступалася, йогурт також можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами. Приміром, із паприкою і гірчицею вийде чудова заправка для салату «Цезар». Йогуртові соуси використовують для страв з риби, м’яса і навіть для ролів. Варіанти спецій можна комбінувати залежно від смакових уподобань.
Кефір 1–2,5% жирності. Кисломолочний напій використовують і для випічки, і маринування м’яса, а також для приготування смачних соусів. Щоб заправка вийшла густішою, потрібно вибрати більш жирний продукт. У кефір можна додати свіжий протертий через сито огірок, подрібнені блендером маслини, дрібно нашатковану зелень, різноманітні приправи та спеції.

Вершковий сир. Він досить щільний за консистенцією, тому його можна змішати з кефіром або вершками. А додавання різних приправ, часнику, винного чи яблучного оцту, зелені та інших інгредієнтів дасть змогу готувати страви з різними смаками. Також для соусів можна взяти такі нежирні сорти сиру, як сулугуні, рикота, фета або адигейський.

Лимонний сік. Якщо кисломолочні продукти з якихось причин не підходять – виручать звичайний лимон або лайм. Вичавіть із них сік – отримаєте легку і корисну заправку, яку часто використовують навіть при строгих дієтах. Цитрус насичує організм вітамінами, підвищує імунітет. Для заправки сік лимона можна змішати з оливковою, кукурудзяною, кунжутною олією, спеціями і навіть медом.

Бальзамічний оцет. Ним також часто заправляють салати. Але, на відміну від цитруса, у нього більш вишуканий смак, відчуваються фруктові нотки, завдяки чому страви виходять пікантними. Також для салатів використовують і яблучний оцет, який розбавляють водою у пропорції 1:1.

Читайте також: «Зеленському – стегенця, Порошенку – торт, Залужному – «русню під Ізюмом»: Клопотенко розписав меню»

Реклама Google

Telegram Channel