Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Бобі хотіли приспати цуценям, а він утік і побив рекорд собачого довголіття!

«Між банкою корму для тварин та шматком мʼяса Бобі не вагається – завжди вибирає м’ясо».

Фотоколаж із сайту i.ytimg.com.

Бобі хотіли приспати цуценям, а він утік і побив рекорд собачого довголіття!

2 лютого у Португалії офіційно підтвердили вік найстарішого собаки із тих, що нині живуть у світі

Ідеться про пса Бобі, який народився 11 травня 1992-го. Станом на 1 лютого 2023-го йому було 30 років і 266 днів. Бобі – чистокровний рафейро ду алентежу. Це португальська порода собак-охоронців худоби із середньою тривалістю життя 12–14 літ.

Визнання Бобі найстарішим собакою, який зараз живе, сталося лише через два тижні після того, як Книга рекордів Гіннесса надала цей титул іншому псу, 23-річному чихуахуа Спайку. А найстарішою в історії вважалася австралійка Блюї, яка померла в 1939-му у віці 29 років і 5 місяців. Бобі побив і цей рекорд!

Власник пса-рекордсмена Леонель вважає, що одним із головних факторів, що сприяють такому довголіттю, є «спокійне, мирне середовище далеко від міст». Бобі ніколи не був на ланцюгу та повідку, йому завжди подобалося вільно блукати лісами та сільськогосподарськими угіддями довкола будинку.

Бобі ніколи не був на ланцюгу та повідку, йому завжди подобалося вільно блукати лісами та сільськогосподарськими угіддями довкола будинку.

Цікаво, що коли Бобі був цуценям, його хотіли приспати разом з іншими щенятами, але він утік. Потім діти знайшли Бобі і якийсь час переховували. А коли дорослі про це дізнались, то дозволили-таки його залишити. І за багато років Бобі став повноцінним членом родини.

Люди описують цього собаку як дуже товариського, оскільки він виріс поруч із багатьма іншими тваринами. Тепер старенькому Бобі важко ходити, тому він здебільшого проводить час на подвір’ї з чотирма котами. Зір у Бобі теж погіршився – власник Леонель часто зауважує, як він натикається на перешкоди. Через свій вік Бобі менше рухається і любить повалятися в ліжку після їжі. А вона в нього, до речі, завжди була «людською»: «Між банкою корму для тварин та шматком мʼяса Бобі не вагається – і завжди вибирає м’ясо», – каже Ліонель.

Читайте також: «Український кіт Степан на обкладинці журналу «Times Monaco» (Фото)»

Реклама Google

Telegram Channel