Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Перший у світі чоловік...  народив дитину

Трансгендери щиро радіють за пару, а от новоспечені дідусь з бабусею по маминій лінії навіть на зв’язок не хочуть виходити.

Фото із сайту Instagram/paval19.

Перший у світі чоловік... народив дитину

В Індії 23-річний трансгендер Захад у середу, 8 лютого, дав життя немовляті. Зараз і він, і дитина, чиє ім’я та стать поки що не називають, почуваються добре

21-річна Зія Павал та її партнер, 23-річний Захад, які живуть у південному індійському штаті Керала, були в процесі зміни статі, коли вирішили стати батьками.

Павал, яка каже, що завжди хотіла дитину, при народженні записана як чоловік, а тепер ідентифікує себе як жінка. Захад, котрий називає себе тільки за іменем, спочатку вважався жінкою, а тепер — чоловіком. 

Як інформує bbc.com, щоб завагітніти, Захаду довелось припинити гормональну терапію і на той момент йому ще не видалили матку та яєчники, а тому народження дитини стало реальним.

Щоб завагітніти, Захаду довелось припинити гормональну терапію і на той момент йому ще не видалили матку та яєчники, а тому народження дитини стало реальним.

Лікарі пари не мають права спілкуватися зі ЗМІ, тож коментарів не давали.

Коли Павал і Захад зустрілися три роки тому, вони обоє були віддалені від своїх сімей. «Я з консервативної мусульманської сім'ї, яка ніколи не дозволяла мені вчитися класичним танцям, — каже Павал. — Батьки були настільки ортодоксальними, що обрізали мені волосся, щоб я не танцювала». Павал покинула дім, щоб узяти участь в молодіжному фестивалі, і так і не повернулася. Вона вчилася хореографії в громадському центрі трансгендерів, а тепер навчає танцювати студентів у районі Кожікоде.

Захад, який отримав освіту бухгалтера, походить із християнської сім’ї з рибальської громади міста Тіруванантапурам. Зараз працює в супермаркеті.

Він залишив сім’ю, коли зізнався рідним, що є трансгендером. Але після того, як він завагітнів, його родина прийняла пару та підтримала.

 Саме мати Захада спочатку попросила пару не розповідати про вагітність публічно. Вони оголосили про це на своїй сторінці в інстаграмі минулого тижня лише після того, як жінка дала дозвіл. 

Трансгендери щиро радіють за пару, а от новоспечені дідусь з бабусею по маминій лінії навіть на зв’язок не хочуть виходити.
Трансгендери щиро радіють за пару, а от новоспечені дідусь з бабусею по маминій лінії навіть на зв’язок не хочуть виходити. Фото із сайту Instagram/paval19.

 В Індії живе близько 2 мільйонів трансгендерів. У 2014 році верховний суд Індії постановив, що вони мають такі ж права, як інші люди. Але їм все ще важко отримати доступ до освіти та охорони здоров'я.

За матеріалами ВВС.

Читайте також на volyn.com.ua: «Ексдепутатка Держдуми назвала кодове прізвисько Путіна».

Реклама Google

Telegram Channel