Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Легендарну Лію Ахеджакову вигнали  з театру через підтримку України

Пані Ахеджакова свого часу заявила: «Попри те, що російський і український народи є братами, Україна «втекла» від росії за першої-ліпшої нагоди. Це пов’язано з тим, що на українській землі ще пам'ятають табори сталіна і Голодомор».

Фото із сайту faz.net.

Легендарну Лію Ахеджакову вигнали з театру через підтримку України

Знаменитій російській акторці, яка є однією з небагатьох, хто різко засудив агресію кремля, вказали на двері в рідному «Современнику» в москві, де 84-літня зірка театру та кіно пропрацювала майже 50 років

Як повідомила сама Лія Ахеджакова, звільнили її за наказом керівництва. В актриси забрали ролі в усіх постановках. «Мене попередив директор, що мене більше в репертуарі не буде на вимогу розгніваних якихось людей, які пишуть йому листи, і департамент культури підтвердив, що мене не має бути в репертуарі театру. Сиджу і плачу. Я все розумію, знаю, хто це пише, хто це організовує, але зробити нічого не можна», – розповіла артистка.

Сьогодні нащадки тих, хто гинув заради миру в усьому світі, влаштовують ще одну криваву бійню, вбиваючи жінок і дітей, людей поважного віку і просто мирних жителів, які нічого не зробили росії.

Нагадаємо, в росії переслідують тих, хто критикує кремлівську владу та виступає проти війни. А Лія Ахеджакова публічно звинуватила путіна у вбивствах ні в чому не винних українців і закликала припинити вторгнення (ще 21 лютого 2022 року підписала відкритий колективний лист російського Конгресу інтелігенції «Ви будете прокляті! Паліям війни», в якому йдеться про історичну відповідальність влади рф за розпалювання «великої війни з Україною»). «Якщо тільки на мить вдуматися в ситуацію: через одну людину, яка вирішила таким кривавим методом догодити собі, дати людям страждання через якісь власні комплекси, страхи та інше, навіки посварилися два колись дружні народи, які пліч-о-пліч билися з фашистсько-нацистською нечистю. А сьогодні нащадки тих, хто гинув заради миру в усьому світі, влаштовують ще одну криваву бійню, вбиваючи жінок і дітей, людей поважного віку і просто мирних жителів, які нічого не зробили росії», – сказала актриса навесні минулого року.
Лії Ахеджаковій часто ставили питання, чому вона не наслідувала приклад інших зірок і не виїхала з країни. На це акторка відповідала, що вона має право озвучувати свою позицію, але покидати росію не збирається, бо це її Батьківщина.

Наша довідка

Уродженка українського Дніпра Лія Ахеджакова стала улюбленицею мільйонів завдяки колоритним ролям у фільмах «Іронія долі, або З легкою парою» (1975), «Двадцять днів без війни» (1976), «Службовий роман» (1977), «Гараж» (1979), «Москва сльозам не вірить» (1979), «Про бідного гусара замовте слово» (1980), «Небеса обітованні» (1991), «Старі шкапи» (2000), «Андерсен. Життя без любові» (2006) та багатьох інших. Ахеджакова також не­одноразово озвучувала анімаційні стрічки. Її голосом розмовляють герої мультфільмів «Синій птах», «Незнайко в Сонячному місті», «Аліса в Задзеркаллі», «Два клени», «Іван Царевич та Сірий Вовк».

Читайте також: Барбару Брильську путіністи хочуть вирізати з «Іронії долі».

Реклама Google

Telegram Channel