Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На хліб з ікрою вистачає: скільки заробляють ректори волинських вишів

Ірина Вахович і Анатолій Цьось – топ-персони останніх днів.

Фото із сайту sylapravdy.com.

На хліб з ікрою вистачає: скільки заробляють ректори волинських вишів

На оплату праці керівництва двох найбільших університетів Волині у 2022 році витратили щонайменше 5,5 мільйона гривень. Йдеться про Волинський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет

На заробітні плати ректорату обох закладів освіти торік щомісячно йшло приблизно 463 тисячі гривень. З них 350 тисяч гривень – на зарплату керівництву Волинського національного університету, а 112 тисяч гривень – ректорату Луцького національного технічного університету. 

Інформацію про це виші надали у відповіді на запит журналістів Центру журналістських розслідувань «Сила правди»

Варто зазначити, що із заробітних плат працівників вишів вираховується податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18% та 1,5% військового збору. Зазначені нижче суми вказані без таких податкових відрахувань, але включають доплати за вчене звання, надбавки за складність роботи, матеріальну допомогу та премії.

Очільник Волинського національного університету Анатолій Цьось, якого обрали ректором у 2020 році, торік в середньому отримував 58 тисяч гривень щомісяця, а загалом за рік з усіма надбавками, преміями та доплатами йому нарахували майже 700 тисяч гривень.

Отож, на оплату праці ректорату найбільшого вишу області – Волинського національного університету імені Лесі Українки – у 2022 році витрачено 4 мільйони 203 тисячі гривень. На оплату роботи ректорату Луцького національного технічного університету – щонайменше 1 мільйон 352 тисячі гривень. Щоправда, у ВНУ працювало минулоріч 5 проректорів та 1 помічниця ректора, а в ЛНТУ – 2 проректори та 
1 помічниця.

Очільник Волинського національного університету Анатолій Цьось, якого обрали ректором у 2020-му, торік в середньому отримував 58 тисяч гривень щомісяця, а загалом за рік з усіма надбавками, преміями та доплатами йому нарахували майже 700 тисяч гривень.

Ректорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович, яка на цій посаді також із 2020-го, щомісяця в середньому отримувала щонайменше 37 тисяч гривень, а впродовж минулого року їй нарахували 447 тисяч гривень заробітної плати.

У Волинському національному університеті найвищу зарплату з-поміж усіх проректорів отримувала Лариса Засєкіна, яка пропрацювала лише до серпня 2022 року. Загалом за вісім місяців їй нарахували майже 554 тисячі гривень, що в середньому становить 69 тисяч гривень на місяць. У Луцькому національному університеті перша проректорка Надія Ковальчук отримувала в середньому 32 тисячі гривень. За 2022 рік їй нарахували близько 393 тисяч гривень.

На другому місці за розміром заробітної плати серед проректорів ВНУ – Юрій Громик. Минулого року щомісяця йому в середньому нараховували близько 56 тисяч гривень, а за рік – 678 тисяч гривень. Серед проректорів ЛНТУ на другому місці – проректорка Олена Лютак, яка на цій посаді з 1 жовтня 2022 року. Її середньомісячна заробітна плата торік була 27 тисяч гривень, а за рік роботи їй нарахували 330 тисяч гривень.

Юлія ГАЛЕЦЬКА, Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Читайте також на volyn.com.ua: «На Камінь-Каширщині активізувався «волонтер»-аферист».

Реклама Google

Telegram Channel