Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Колишня голова Горохівської РДА стала мисткинею, щоб допомогти вдовам військових  

Юлія Гринчук каже, що кожна її картина – це відображення жіночої сили та спокою.

Фото із сайту volyn.com.ua.

Колишня голова Горохівської РДА стала мисткинею, щоб допомогти вдовам військових  

Жінок, які втратили на фронті близьких, вона навчатиме малювати мандали – духовні символи азіатських культур

У малій залі луцької Галереї мистецтв відкрили благодійну виставку «Весна... Початок...» художниці Юлії Гринчук, де збирали кошти для арттерапії із вдовами військових, які загинули на фронті. 

Мандала у моїх малюнках, як і в сакральному мистецтві, означає центр, початок.

До слова, пані Юлія за президентства Петра Порошенка очолювала Горохівську РДА. Тепер уже  мисткиня планує в березні провести курс із виготовлення мандалів у своїй студії «Творці щасливих моментів».

«Мандала у моїх малюнках, як і в сакральному мистецтві, означає центр, початок. Ці символи приносять медитативний спокій та енергію. Про них я дізналася кілька літ тому, вивчаючи психологію. Почала їх малювати, багато чого переосмислила. Нині за допомогою мистецтва хочу подарувати крила тим жінкам, які пережили великий біль, які мають далі підтримувати своїх дітей», – розповіла Юлія Гринчук. 

За словами авторки, вартість однієї картини із виставки стартує від 3000 гривень. Також у продажу є листівки та магніти. Підтримати українок можна за цим посиланням.

Наша довідка

У своїй основній формі мандала – це кола, укладені в квадрат і розділені на секції, які всі організовані навколо однієї центральної точки. Зазвичай їх виготовляють на папері або тканині, малюють на поверхні нитками, створюють із бронзи або будують із каменю. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel