Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На Ковельщині громада допомагає війську: «Щоб у ворога навіть думки не було наступати  з боку білорусі»

На будівництво бліндажів Люблинецька громада ще не витратила ні копійки – всі матеріали місцеві мешканці заготовляють своїми силами.

Фото із сайту suspilne.media.

На Ковельщині громада допомагає війську: «Щоб у ворога навіть думки не було наступати з боку білорусі»

Жителі Люблинецької громади Ковельського району об’єдналися й допомагають військовим будувати та облаштовувати оборонні споруди

– Добровольці укріплюють військові позиції поруч із міжнародною автотрасою Київ – Ковель – Ягодин. З літа облаштували 300 метрів окопів. Нині будують ще 70 метрів, – розповів «Суспільному» заступник селищного голови Михайло Кухарук.

За скільки часу закінчать це будівництво, очільник громади не прогнозує – каже, що робитимуть якісно, після чого облаштують територію навколо та замаскують. До речі, на будівництво бліндажів Люблинецька громада ще не витратила ні копійки – всі матеріали заготовляють своїми силами. 

За словами представника сил територіальної оборони Волині Павла, який консультує добровольців з приводу того, якими мають бути укріплення, оборонні споруди будують і в інших місцях на території громади, на напрямках, де потенційно можуть наступати ворожі війська з боку білорусі. 

Оборонні споруди будують і в інших місцях на території громади, на напрямках, де потенційно можуть наступати ворожі війська.

А ось рівненчани на кордоні з білоруссю копають другу лінію протитанкових ровів та зводять загородження, використовуючи спеціальні бетонні конструкції – тетраїди. Про це повідомляється на сайті Рівненської обласної військової адміністрації. «Разом із військовими, прикордонниками та ДСНС продовжуємо нарощувати обороноздатність регіону. Нагадаю, Рівненщина – одна із перших областей, де сформовано оборонний бюджет. 
52 громади виділили кошти для зміцнення кордону та кругової оборони населених пунктів півночі області», – зазначив голова  ОВА Віталій Коваль.

У ході робочої поїздки на північ Рівненщини очільник краю провів нараду з військовими, прикордонниками, головами районних військових адміністрацій та громад північних районів щодо обороноздатності області. Вона має бути настільки сильною, щоб у ворога навіть думки не було наступати з боку білорусі», – наголосив Віталій Коваль. 

Марина ЛУГОВА

Читайте також: «Українці повісили на кордоні з Білоруссю опудало солдата РФ»

Реклама Google

Telegram Channel