Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Замість квітів і капусти танк тепер обсадять соняшником і калиною

Це фото стало одним із символів незламності українського народу.

Фото із сайту myglamwish.com.

Замість квітів і капусти танк тепер обсадять соняшником і калиною

Минув рік, а з городу у Великій Димерці на Київщині  так і не забрали підбиту російську броньовану бойову  гусеничну машину

Світлини з городу Семиног торік облетіли увесь світ.
Світлини з городу Семиног торік облетіли увесь світ. / REUTERS

 Навесні минулого року сім’я Семиног із трьома дітьми з Великої Димерки встигла виїхали до того, як російська техніка заїхала до них у двір. Сусіди, які були в селі всю окупацію, розказали, що рашисти вкопали танки у городі за хатою і понакривали зверху килимами, але таке маскування їм не допомогло.

Коли родина повернулася додому після деокупації Київщини, будинок був розбомблений, а посеред городу стояв підбитий російський танк. Уже буяла весна, тож сім’я вирішила, що земля не може простоювати, і визбирала по городу уламки від снарядів. Між танком і відірваною баштою господиня насадила капусти, вздовж дула донька насіяла квітів.

Коли військові приїхали забирати танк, то йти по посадженому вже не наважилися.

Ця картина стала одним із символів незламності українського народу. 

А коли військові приїхали забирати танк, то йти по посадженому вже не наважилися. Та й господиня дуже просила:

«Не забирайте до осені! Тільки після того, як викопаю картоплю і зріжу капусту!». 

Тим часом іноземні волонтери підкинули родині ідею, як російський танк може допомагати українському війську. Тож тато став відкручувати деталі з нього, діти – їх розмальовувати, а волонтери – продавати на аукціоні, а кошти переказувати на ЗСУ. Так російський танк уже «задонатив» нашим бійцям 10 тисяч доларів.

 
Виглядає ефектно, але не дай Боже такого на наших городах.
Виглядає ефектно, але не дай Боже такого на наших городах.

 Як розповіли в ТСН, танкові деталі дітвора розмальовує у хаті, яку батьки винайняли у селі, бо від власного будинку нічого не залишилося. Поки сім’я волонтерить, відбудувати житло юним художникам узявся допомогти Національний художній музей. Там закликали митців з усього світу надати свої роботи для благодійного аукціону, щоби назбирати родині на будматеріали.

Тим часом танк з городу поки що не забирають, бо через теплу зиму, яка так потрібна була нашій країні, земля добре не промерзла, і на городі все грузне. У родині вже придумали, чим цього разу обсадять танк, щоб очі не муляв – буде соняшник і калина. А після того, як російська техніка таки забереться з городу, то калину пересадять – у двір біля нової хати, як символ незламності. 

Інна БОДНАР.

Читайте також:  «Стікаючи кров’ю, дівчина витягнула з-під обстрілу свого коханого, якому відірвало руку».

Реклама Google

Telegram Channel