Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
«Мені ставало краще, але раптом... осліп»: після ін’єкцій у лікарні на Тернопільщині 22 людини втратили зір

Наразі поліція розслідує цей випадок за статтею про лікарську недбалість.

Фото Pixabay.

«Мені ставало краще, але раптом... осліп»: після ін’єкцій у лікарні на Тернопільщині 22 людини втратили зір

Наразі лише деякі з них реагують на світло

Вранці 16 лютого 54-річний Іван Якимець прийшов до Чортківської центральної міської лікарні на заплановану попередньо процедуру – йому мали зробити ін’єкцію в ліве око, яке стало гірше бачити. Для Івана, який працює водієм, це була вже третя така процедура.

У мене розсмоктувалася кров, я бачив усе нормально, були хіба деякі хмаринки… А 16 лютого настав чорний день.

«Після двох перших уколів я помітив, що мені краще. У мене розсмоктувалася кров, я бачив усе нормально, були хіба деякі хмаринки… А 16 лютого настав чорний день», – розповідає Іван Якимець, який за кілька годин після уколу повністю осліп на ліве око.

«Ми довірились нашим лікарям: сказали, що треба вколоти – то вкололи. Зранку мені зробили ін’єкцію, а через 5 годин усе просто згоріло», – згадує свої відчуття у розмові з «Наші гроші. Львів» ще один пацієнт чортківських медиків, який просив зберегти анонімність. У результаті він осліп на обидва ока.

Загалом того ранку ін’єкції в очне яблуко отримали 22 пацієнти – хтось в одне, а хтось і в обидва. За кілька годин усі вони почали різко втрачати зір та відчували гострий біль і печіння в очах. Чортківські медики зрозуміли, що ситуація вийшла з-під контролю, і вже наступного ранку усіх постраждалих пацієнтів терміново відправили в Тернопільську обласну клінічну лікарню. Там їм діагностували гострий ендофтальміт блискавичної форми (гнійне запалення внутрішніх оболонок ока з утворенням абсцесу в склистому тілі, одне з найнебезпечніших офтальмологічних захворювань) і терміново провели операції.

Офтальмолог Чортківської центральної міської лікарні Ярослав Ушій, який робив пацієнтам ін’єкції, висловив сподівання, що повернути зір вдасться.

«Незворотних змін немає. Все робимо, все лікуємо. Коли комусь би відірвало голову, тоді ми можемо сказати, що це незворотні зміни, а тут у всіх є органи зору, і рано говорити [про остаточну сліпоту]», – доволі в оригінальний спосіб зазначив лікар у коментарі журналістам.

Наразі поліція розслідує цей випадок за статтею про лікарську недбалість. Також правоохоронці вилучили препарат, який вводили пацієнтам, і відправили на експертизу.

Наталя ОНИСЬКО, Катерина РОДАК.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel