Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Всесвітній ізгой та злочинець: міжнародний суд вимагає арештувати путіна

Гітлер теж приїжджав в окупований Маріуполь, коли війну було програно. Коли ж пуйло реально сяде за ґрати?

Фотожаба із сайту durdom.in.ua.

Всесвітній ізгой та злочинець: міжнародний суд вимагає арештувати путіна

17 березня 2023 року судді Міжнародного кримінального суду (МКС) зі штаб-квартирою в Гаазі, що в Нідерландах, видали ордер на арешт президента російської федерації

МКС звинуватив володимира путіна у незаконній депортації і переміщенні дітей з окупованих районів України до російської федерації. Також суд видав ордер на арешт Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента рф у справах дитини.

Затримати диктатора можуть на території країн, які ратифікували Римський статут.

Відтак за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду. Затримати диктатора можуть на території країн, які ратифікували Римський статут. Це міжнародний договір, який заснував Міжнародний кримінальний суд. Римський статут підписали 155 держав, але ратифікували 122. Україна ще не ратифікувала. Відтак путіна зобов’язані затримати практично у всіх країнах Європи, Південній Америці, в Канаді, Японії, низці держав Африки тощо. США, росія та Ізраїль спочатку підписали статут, але потім відкликали свої підписи. Китай не ратифікував документ.

Як воно буде насправді – побачимо, але, наприклад, міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн уже заявив, що його країна виконає ордер на арешт, якщо путін приїде до ФРН. Та й кожен світовий лідер тричі подумає, чи зустрічатись із міжнародним злочинцем, якого підозрюють у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців у росію.

Коментар

 

 Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність»:

«путін тепер за залізною завісою до кінця свого нікчемного життя. Як пацюк у кремлівській норі, він не зможе виїхати нікуди, окрім мінська та інших тоталітарних столиць. Адже ордер на затримання воєнного злочинця від МКС означає, що кожна цивілізована країна має його затримати і передати в Гаагу.

Рано чи пізно путін опиниться в Гаазі. Ми всі чекаємо цієї миті і наближаємо її кожен на своєму місці. Наступним етапом має бути створення спеціального міжнародного трибуналу. путін і його банда відповідатимуть за агресію і геноцид. росія – країна-терорист».

Читайте також: «Негідники візьмуть на свої прапори імена Героїв і продовжать справу путіна»

Реклама Google

Telegram Channel