Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Найкращий американський льотчик готовий воювати за Україну

Ден Гемптон називає російські літаки красиво пофарбованим «мотлохом», який поступається за технологічністю та обладнанням літакам F-16.

Фото Facebook Dan Hampton Author.

Найкращий американський льотчик готовий воювати за Україну

«Я навіть поїду сам, можете на мене розраховувати»

Підполковник ВПС США у відставці Ден Гемптон (позивний Two Dogs – «Два пси») заявив в інтерв’ю «Голосу Америки», що він та інші льотчики зі Сполучених Штатів за потреби готові на винищувачах F-16 допомагати Україні захищатися від російських окупантів. Телекомпанія назвала Гемптона «найбільш смертоносним пілотом F-16» в американській авіації. Він, зокрема, брав участь у війнах у Перській затоці, у Косові та в Іраку, здійснивши загалом 151 бойовий виліт. 

«F-16 могли би принести величезну зміну у війні, але це також залежить від пілотів. Я не виступаю проти українських пілотів, вони чудові, але F-16 – зовсім інший тип сучасного винищувача, ніж ті, до яких вони звикли», – зазначив Гемптон. Він назвав російські літаки красиво пофарбованим «мотлохом», який поступається за технологічністю та обладнанням літакам F-16.

Я не виступаю проти українських пілотів, вони чудові, але F-16 – зовсім інший тип сучасного винищувача, ніж ті, до яких вони звикли.

За словами американця, розв’язати питання з постачанням Україні F-16 – це справді один із варіантів «вирішення проблеми», але для цього має бути політичне рішення. «Найважливіше – знайти людей, здатних керувати тими літаками, які вже мають тисячі годин польотів на них і не потребують навчання. Є достатньо американських пілотів, які готові зробити це, якщо уряд розв’яже свої питання. Я навіть поїду сам, стану номером один, можете на мене розраховувати», – наголосив Гемптон.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel