Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Дев’ять років була вагітна... «кам’яною дитиною»

Організм виробляє захисні механізми, і плід кальцинується.

Фото із сайту tsn.ua.

Дев’ять років була вагітна... «кам’яною дитиною»

У США в тілі жінки виявили рідкісну патологію. Пацієнтка померла, оскільки відмовилася від допомоги, бо не довіряла лікарям

Думала, що це прокляття

Біженка, яка прибула до Сполучених Штатів із Конго, звернулася до медиків після того, як у неї почалися шлункові спазми і розлад травлення. Вона також відчувала булькання в животі після їжі.

Лікарі зробили аналізи та сканування — і виявили мертвий плід, який блокував нижню частину живота і тиснув на кишківник.

Проте жінка відмовилася від операції. Вона звинуватила в усьому чаклунство, стверджуючи, що хтось у Танзанії наслав на неї «прокляття».

Американські медики закликали лікарів звернути увагу на цей випадок, щоб дізнатися більше про рідкісну патологію.

Біженка вважала, що вона дев’ять років тому втратила дитину. Тоді ж медики табору для біженців, у якому вона перебувала, звинуватили її у «злих справах», вживанні наркотиків і вбивстві дитини. Це викликало у неї страх перед медичними працівниками, а тому вона відмовилася від будь-якого лікування.

Експертиза встановила, що плід заважав її кишківнику виконувати свої функції, включно зі всмоктуванням життєво важливих поживних речовин.

Американські медики закликали лікарів звернути увагу на цей випадок, щоб дізнатися більше про рідкісну патологію.

Таке вже було

У статті, опублікованій в «Журналі Королівського медичного товариства» ще 1996 року, задокументовано 290 випадків, коли жінки виношували «кам’яних дітей».

2013 року в тілі пенсіонерки в Колумбії знайшли 40-річний зародок. 82-літня жінка звернулася до лікарні з болями в животі. Тоді медики виявили, що вона виношувала ненароджену дитину. 

Лікар Кемер Рамірес із лікарні Тунхуеліто пояснив, що фахівець, який оглядав жінку, помітив щось ненормальне в її животі і запідозрив, що це можуть бути камені в жовчному міхурі.

Доктор Рамірес сказав: «Це відбувається тому, що плід не розвивається в матці, бо він перемістився до іншого місця. У цьому випадку черевна порожнина жінки не є життєздатним середовищем, і те, що утворилося, — це кальцинований плід. Причина проста: організм виробляє захисні механізми, і плід кальцинується, поки не залишиться там інкапсульованим».

Через кілька років, у 2015-­м­­у­­, інша літня жінка виявила, що виношувала зародок понад 60 років. 91-річна Естела Мелендес навіть не підозрювала, що колись була вагітною.

За матеріалами ТСН.

Читайте також: Вночі Україна перейде на літній час.

Реклама Google

Telegram Channel