Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
З глазур’ю – гарніше  і святковіше!

Фото із сайту smak.ua.

З глазур’ю – гарніше і святковіше!

Може, ви полюбляєте з паскою їсти шинку й холодець і хочете, щоб у ній було менше цукру? Але малеча точно віддасть перевагу яскравій, солодкій, оздобленій випічці. Задовольнити такі забаганки дітвори допоможе помадка

Традиційна

Інгредієнти: 3 білки, 200 г цукрової пудри, дрібка солі, 1 ч. л. лимонного соку.

Приготування. Білки ретельно збити із сіллю до стійких піків, поступово досипаючи цукрову пудру невеликими порціями. Наприкінці влити лимонний сік і ще раз збити. Готову глазур нанести на теплі паски, зверху посипаємо декоративною присипкою. Для зручності паски можна вмочувати в білкову помадку, наливши її в широку тарілку чи іншу ємність.

Задовольнити такі забаганки дітвори допоможе помадка.

Зі згущеного молока

Інгредієнти: 4 ст. л. сухого молока, 6–8 ст. л. згущеного молока, 2–3 ч. л. лимонного соку.

Приготування. У невеликій мисці ретельно змішати всі інгредієнти. Якщо маса вийшла надто густа, додайте трохи згущеного молока. Отриманою глазур’ю змастіть остиглі паски і відразу ж посипте кондитерською посипкою. Не баріться з посипкою, щоб декор встиг закріпитися. Залиште до повного застигання. Чим товщий шар глазурі, тим вона довше застигає. Безперечний плюс такої помадки – відсутність у її складі сирих яєць, яких маленьким ласунам давати не рекомендують.

Пишна

Інгредієнти: 1 скл. цукрової пудри, 1 ч. л. швидкорозчинного желатину, 2 краплі лимонного соку, 6 ст. л. води, ванілін до смаку.

Приготування. Желатин залити 2 ст. л. води і залишити, поки набухне. Цукрову пудру та ванілін залити 4 ст. л. води, поставити на вогонь і варити до повного розчинення.  Щойно він розтане, знімайте сироп з вогню, охолодіть до 60 градусів, вкиньте розбухлий желатин і збийте міксером, поки маса стане білою. Наприкінці приготування додайте не більш як 2–3 краплі лимонного соку: якщо його забагато, глазур може не застигнути. Коли помадка трохи загусне, швидко покрийте нею верх пасок. Якщо ж все-таки не встигли використати всю глазур і вона застигла, прогрійте її на водяній бані або в мікрохвильовці.

Telegram Channel