Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Нардеп Михайло Забродський  склав мандат, щоб працювати в Генштабі

Рейд десантників 95-ї бригади на чолі з Михайлом Забродським тилами проросійських сил на Донбасі влітку 2014 року називають найдовшим рейдом бронетехніки у новітній воєнній історії.

Фотоколаж із сайту bbsc.com.

Нардеп Михайло Забродський  склав мандат, щоб працювати в Генштабі

У фракції «Європейська Солідарність» заявили, що пишаються своїм колегою

50-річний Михайло Забродський (на фото) – легендарна особистість. Герой України, генерал-лейтенант, командувач Десантно-штурмових військ у 2015−2019 роках, він брав активну участь у війні на Сході України у гарячих 2014−2015. Зокрема, влітку 2014-го 95-та бригада під командуванням Забродського здійснила унікальний рейд у тил супротивника. За два тижні, виконуючи бойові завдання, його козаки пройшли 470 кілометрів (170 із яких – з боями на території супротивника). На думку американського експерта Філіпа Карбера, це був найдовший рейд збройного формування у новітній історії.

Михайла Забродського обрали депутатом до Верховної Ради у 2019 році. Він був четвертим номером у списку «Європейської Солідарності», працював у Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Забродського ЗМІ називають одним із найбільш фахових військових. Від початку повномасштабного вторгнення Михайло Забродський допомагає Генштабу ЗСУ і Головнокомандувачу Валерію Залужному.

На фронті він зараз дійсно куди потрібніший, бо такі досвідчені та сміливі воїни, як Михайло, – на вагу золота. Такими, як він, пишалась би будь-яка команда.

Фракція «Євросолідарність» виступила зі спеціальною заявою, в якій наголосила, що пишається роботою свого колеги. «Європейська Солідарність», з якої понад дві з половиною тисячі членів партії боронять країну в лавах армії, вітає рішення про призначення Михайла Забродського на високу посаду в керівництві ЗСУ, – йдеться в її тексті. – Де-факто генерал Забродський, Герой України ще з 2014 року, легендарний командувач ДШВ і комбриг 95-ї бригади, повернувся до війська з перших же днів повномасштабного вторгнення. Тепер настав момент, коли він має повною мірою зосередитися на службі, посилити стратегічний потенціал ЗСУ і сприяти разом із Валерієм

Залужним та іншими воєначальниками успіху вирішального контрнаступу на русню. На фронті він зараз дійсно куди потрібніший, бо такі досвідчені та сміливі воїни, як Михайло, – на вагу золота. 

Такими, як він, пишалась би будь-яка команда».

Колеги по фракції впевнені, що генерал 

Забродський «виправдає довіру і справдить усі наші найкращі сподівання, а «Європейська Солідарність», своєю чергою, і надалі всім, чим може, на фронті і в тилу працюватиме на Перемогу». 

Ольга СОКОЛОВА.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel