Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
«Стартувала «китаїзація» росії», – колишній міністр закордонних справ України

Павло Клімкін каже, що послаблення росії для Китаю дуже вигідне.

Фото politeka.net.

«Стартувала «китаїзація» росії», – колишній міністр закордонних справ України

Візит Сі Цзіньпіна до москви ставить перед російськими кланами екзистенційне питання. Прямо як у Гамлета: бути чи не бути? Про це написав у соцмережах ексочільник зовнішньополітичного відомства нашої держави Павло Клімкін. Ось, що він сказав про відносини держави-агресора зі східним сусідом:

Тепер путін для Заходу – злочинець, ордер на його арешт уже не можна відкликати або переграти. Йти до Китаю і фактично в його зону впливу під керівництвом того, хто отримав виклик у Гаагу, російські еліти точно не підписувалися. Китайські авто та інші товари та й юань як основна валюта (вже росіянам активно пропонують приватні депозити в юанях) означають початок «китаїзації» росії. 

Якщо так піде, то росія поступово стане для Китаю тим, чим для рф є білорусь. Хоча і білорусь після візиту лукашенка в Пекін путіну з’їсти буде складніше.

Сі приїхав з пропозиціями спільних проєктів у сферах видобутку ресурсів та інфраструктури. Варіантів відмовитися в путіна немає, хоча поторгуватися, звісно, може. Якщо так піде, то росія поступово стане для Китаю тим, чим для рф є білорусь. Хоча і білорусь після візиту лукашенка в Пекін путіну з’їсти буде складніше. Китай завжди думає тільки про себе – про Китай. І послаблення росії для нього дуже вигідне – це дає змогу отримати опосередкований контроль над рф. Поки що. Багато хто в росії і так замислюється над цим сценарієм, а після ордера на арешт путіна почне дуже серйозно думати. російським елітам є що втрачати, і скоро може бути пізно. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel