Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Чому не всі батьки за спортивний ліцей ?

Pідні школярів занепокоєні такою раптовою зміною курсу.

Фото із сайту bug.org.ua.

Чому не всі батьки за спортивний ліцей ?

Волинська влада вирішила перепрофілювати навчальний заклад. Частина батьків проти

Депутати обласної ради прийняли рішення реорганізувати Володимирський ліцей «Центр освіти» у Волинський обласний спортивний ліцей. Між тим, частина батьків обурена. Зокрема, до редакції «Волині» звернулася Ольга Соколова, чий син навчається в 10-му класі. Жінка розповіла, як разом з батьками інших десятьох дітей приїхала на сесію, щоб розповісти депутатам про «мінуси» такого перепрофілювання, однак їх навіть не пустили до зали, де відбувалося засідання. Та й у вестибюль, де під наглядом правоохоронців перебувала ініціативна група, ніхто з представників влади не вийшов.

Ольга Соколова, описуючи таке приниження, одночасно запитувала, чому колектив поставили перед фактом і куди мають подітися діти, які перебувають на інклюзивній формі навчання? Вона з іншими батьками буде боротися проти перепрофілювання. Каже, ліпше би пів мільйона гривень, передбачених на реорганізацію, виділили на реабілітаційний центр для військових. Депутат облради Іван Мирка, зі свого боку, теж розповів ЗМІ, що отримав інформацію від занепокоєних батьків та освітян. Мовляв, до цього часу це був інтернат, де діти могли перебувати цілодобово, в тому числі й діти військових. 

У вестибюль, де під наглядом правоохоронців перебувала ініціативна група, ніхто з представників влади не вийшов. 

Між тим, відомо, що понад 100 дітей, які не можуть або не хочуть відвідувати ліцей зі спортивним спрямуванням, матимуть змогу довчитися. Новий спортивний ліцей має запрацювати уже з 1 вересня, й у владі пишаються, що

Волинь має перший такий заклад. Нагадують, що рішення про створення прийняли ще 2 роки тому. Вчасно не виконали, бо на заваді стала війна. Начебто перед керівництвом ставили завдання не набирати учнів у 5-ті класи, але цього чомусь не дотрималися.

Софія ГАВРИЛЮК.

Читайте також: «Волинська Примадонна презентувала неймовірну книгу (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel