Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Чотири зупинки серця  та 38 днів у комі: хлопця дивом витягнули з того світу після страшної аварії

Після одужання Павло із сестричкою мають зняти кліп на власну пісню.

Фото із сайту varta1.com.ua.

Чотири зупинки серця та 38 днів у комі: хлопця дивом витягнули з того світу після страшної аварії

16-річному Павлові Миську з Тернопільської області довелося протягом двох місяців боротися за життя

Дорожньо-транспортна пригода сталася 26 березня. Хлопець був за кермом мотоцикла, коли раптом почалася злива. Зіткнення з автомобілем він уже не пам’ятає.

— Наскільки я знаю, він не ганяє ніколи, правил завжди дотримується, —  розповідає тато Володимир, який два місяці не відходить від сина. — Але це був закритий поворот на 90 градусів і ще плюс погодні умови, падав дощ із градом...

До тернопільської лікарні Павла привезли у критичному стані. Його серце зупинялося чотири рази. Були пошкоджені всі внутрішні органи: забій головного мозку, розірвалася печінка, селезінку довелося видалити одразу.
Наступні кілька тижнів юнак був у комі. Прийшов до тями на кілька годин, але нирки відмовили — і знову кома. З Тернополя важкого пацієнта перевезли до Львова, до дитячої лікарні Святого Миколая, адже там є апарат для проведення критичного діалізу.

Надія то з’являлася, то зникала. Однак батьки не переставали вірити, а лікарі — боротися за життя.

День за днем спеціальне обладнання працювало замість нирок, очищало кров від токсинів. Медики кажуть: якби не було такої апаратури, могло б статися найгірше.

Загалом хлопець пробув у комі 38 днів. Надія то з’являлася, то зникала. Однак батьки не переставали вірити, а лікарі — боротися за життя.

На щастя, медикам вдалося запустити нирки. Павло розплющив очі. Відтоді він щодня тішить успіхами своїх рідних. Попри те, що загроза життю минула, юнак вчиться заново самостійно тримати голову, їсти, сидіти й ходити, брати предмети.

Відновилися функції органів травлення, дихання, зникли інфекції, нормалізувалися аналізи, за якими визначають ниркову недостатність. Лікарі це називають справжнім дивом.

Через два місяці до хлопця нарешті змогла потрапити сестра. Тато ввімкнув їм пісню, яку діти записали напередодні ДТП.

— Хочемо до цієї пісні ще зняти гарний кліп після одужання Павлика, — каже сестра Даринка. — Ще маємо поїхати в Карпати.

Родина Миськів колись підкорила Говерлу, і зараз усі вірять, що знову зможуть зробити це разом.

За матеріалами Першого медичного об'єднання Львова.

 Родина Миськів мріє, що зможуть знову підкорити разом Говерлу.
Родина Миськів мріє, що зможуть знову підкорити разом Говерлу. 

Читайте також: Медики на вулиці врятували лучанку, у якої зупинилося серце.

Реклама Google
 

Telegram Channel