Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Радянський герб на щиті «Батьківщини-Матері»  замінять на тризуб

У соціальних мережах з’явилися фото Герба України, який замінить радянський символ на щиті монумента «Батьківщина-Мати».

Фото із сайту tykyiv.com.

Радянський герб на щиті «Батьківщини-Матері» замінять на тризуб

Це планують зробити уже до 24 серпня 2023 року

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, вже ведуться підготовчі роботи (через кілька днів після цієї заяви він подав у відставку. – Ред.). Заміну проведуть коштом бізнесу. Всього на ці потреби вдалося зібрати 28 млн грн. Проте стало відомо, що компанія українського олігарха Ріната Ахметова надасть сталь для тризуба безкоштовно.

 

 «Метінвест» виступає одним із партнерів масштабного проєкту з декомунізації монумента «Батьківщина-Мати», – заявив генеральний директор Групи «Метінвест» Юрій Риженков. – Ми вважаємо, що один із найголовніших символів незламності українського народу має прикрашати тризуб з високоякісної української сталі. Це символ ідентичності українців, яким ми пишаємося. Спеціально для цього проєкту ми відновили марку сталі, з якої в 1981 році створено весь монумент. А він виготовлений зі сталі «Запоріжсталі». Ми продовжуємо підтримувати українців у найскрутніші для всіх часи — допомагати армії, мирним жителям та бути опорою економіки країни».

Компанія українського олігарха Ріната Ахметова надасть сталь для тризуба безкоштовно.

Нагадаємо, в застосунку «Дія» провели опитування щодо долі герба СРСР на щиті монумента «Батьківщина-Мати» у Києві. Українцям пропонувалося вибрати один із трьох варіантів: залишити все, як є; зняти радянський герб і залишити щит чистим або замінити на тризуб – Державний Герб України. В опитуванні взяли участь майже 800 тисяч українців, 85% з яких проголосували за заміну радянського герба на тризуб.

Микола ДЕНИСЮК.

Читайте також: Ольга Харлан допомогла Україні розгромити Узбекистан!

Реклама Google

Telegram Channel