Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Серце зупинялося кілька разів: куля влучила в легені 14-річного підлітка

Дмитра спасли ангели в білих халатах.

Фото з фейсбук-сторінки Першого медичного об’єднання Львова.

Серце зупинялося кілька разів: куля влучила в легені 14-річного підлітка

Вогнепальне поранення Дмитро отримав у гостях в однокласника. У того вдома була батькова помпова рушниця. Підлітки вирішили роздивитися зброю і та ненароком вистрілила...

Куля влучила прямо в грудну клітку Дмитра. Пробила ділянку від ключиці до верхівки правої легені. Юнак втратив 2 літри крові. Показники тиску критично впали. У швидкій серце Дмитра кілька разів зупинялося.

У такому критичному стані хлопця доправили до Лікарні Святого Миколая, інформує Перше медичне об’єднання Львова.

Часу для порятунку – обмаль. А стан хлопця настільки важкий, що не дозволяє везти його в операційну. Тож лікарі блискавично ухвалили рішення оперувати просто в реанімації і об’єднали зусилля. Разом працювали провідні спеціалісти одразу з двох медзакладів Першого медоб’єднання Львова. Зокрема, Галина Курило – хірург з дитячої лікарні та Юрій Король – торакальний хірург Лікарні Святого Пантелеймона.

Дмитро зі своїми рятівниками.
Дмитро зі своїми рятівниками.

 Всю ніч лікарі намагалися вибороти у смерті юне життя. Медики зупинили критичну кровотечу. Відрізали розірвану кулею частину правої легені та видалили осколки з решти органа. Водночас анестезіологи перелили кров. Спільними зусиллями лікарям таки вдалося стабілізувати стан Дмитра. Наступні три тижні він пробув у реанімації під наглядом спеціалістів відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Коли загроза життю минула, хлопця перевели у відділення хірургії. Аби видалити з рани мертві тканини та дрібні осколки кулі, юнака ще кілька разів оперували. Загалом хірурги провели чотири оперативні втручання.

Нині Дмитро проходить реабілітацію. З фізичними терапевтами відновлює праву руку, яка після поранення майже не функціонувала. До підлітка повертаються сили, а рана в грудині швидко загоюється.

Дмитро мріє повернутися до спорту. Просто в палату батьки принесли синові футбольний м’яч та форму. Це надихає хлопця докладати максимум зусиль, аби якнайшвидше відновитись і знову займатися футболом.

Лія ЛІС.

Реклама Google

Telegram Channel