Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Журналісти з Волині заховали Ірму Вітовську (Відео)

Фільм «Мої думки тихі» посідає 20-те місце у рейтингу найкращих українських фільмів в історії.

Фото із сайту uk.wikipedia.org.

Журналісти з Волині заховали Ірму Вітовську (Відео)

Точніше, її героїня з фільму «Мої думки тихі» Галина Ротт носила захований предмет, який і мали розгадати наші читачі

Друзі, принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?». 

Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився у грізний гранатобуз).

Цього разу ми скористалися сюжетом фільму «Мої думки тихі». Шкода, що не всі дивились... Бо ті, хто переглянув стрічку, яка, до речі, посідає 20-те місце у рейтингу найкращих українських фільмів в історії, доволі легко дали відповідь

Але, за правилами конкурсу, насамперед нагадаємо запитання, на яке нас, як ви здогадались, і надихнула ця трагікомедія.

«Гранатобуз із секретом» – 23 (2023)

Сьогодні ми заховали фото зірки – друга України, дружина якого – теж зірка – фігурує у популярному і резонансному українському фільмі. Ця невесела комедія викликає такі асоціації: популярна акторка (не Ада Роговцева), країна (батьківщина зимової гри), інша країна (батьківщина не зимової гри, яка і принесла славу її чоловіку, хоч він ще і супермодель), край (за Карпатами), місто (при в’їзді кожну букву його назви накриває хатинка), озеро (але не Нечимне), яскраве дерево (назва тамтешнього таксі), зріст героя (вищий за Кличків), банки (з медом), пісня «...А та кача дрібно скаче, а та кура-чубатура по садочку ходить та й ходить, курчаток водить та й водить...» (не звучить у фільмі), хоч «червоною стрічкою» крізь усю телекартину лунає посил: «Від кожної тварі – по «піснярі»... І назва стрічки майже як у Шевченка. Але звучить не так гучно. 

Так-от – головна героїня фільму постійно возить із собою знімок музичної пані, чоловіка якої ви і маєте відгадати.

Чиє фото знаходиться у гранатобузі?

Перед тим, як оголосити відповідь, назвемо трійку най-най-найкращих фільмів українського кінематографа (рейтинг склали у червні 2021 року в результаті опитування представників національної та міжнародної кінокритичної спільноти Національним центром Олександра Довженка): 1-ше місце – «Тіні забутих предків» (1964, режисер Сергій Параджанов), 2-ге місце – «Земля» (1930, Олександр Довженко), 3-тє місце – «Людина з фотоапаратом» (1930, Дзиґа Вертов). Про останній, тобто третій у рейтингу, зізнаюсь, я нічого не чув...

Фото із сайту uk.wikipedia.org.

Фільм «Мої думки тихі» посідає 20-те місце у рейтингу найкращих українських фільмів в історії. Фото із сайту uk.wikipedia.org.

 А «Мої думки тихі» – це трагікомедія  2019 року українського режисера Антоніо Лукіча, для якого вона стала дебютною повнометражною художньою стрічкою. За сценарієм, молодий звукорежисер і невдаха Вадим Ротт (актор Андрій Лідаговський) отримує замовлення від клієнта з Канади українського походження Джеймса Ткачука з проханням записати голоси рідкісних тварин та пташок української фауни Закарпаття. Особливо його цікавить запис співу загадкового рахівського крижня, або ж крижня метушливого. Коли ж Вадим спитав, а чому не записати мукання корів і мекання кіз у Канаді, представник замовника відповів: «Українські тварини тонко відчувають наближення потопу – у них у голосі тривога. А канадські – занадто ситі та задоволені. Вони нічого не бояться»...

Тож Вадим їде на Закарпаття, однак завдання ускладнюється тим, що у подорож до Рахівського району разом із ним вирушає і його мати-таксистка, яку грає... Ірма Вітовська. Вона майстерно «вишиває» на таксі «Сакура плюс +», а в її салоні на видному місці – портрет... дружини великого друга України з Британії – Вікторії Бекхем (учасниці мегапопулярної групи Spice Girls). Далі не будемо переповідати – мусите обов’язково переглянути цю стрічку – точно не пошкодуєте.

А хто з учасників нашої вікторини вказав правильну відповідь – «Девід Бекхем», а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 23 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а нам час оголошувати нове завдання.

 

 «Гранатобуз із секретом» – 25 (2023)

Цього разу пропоную вам стати хакерами і відгадати пароль до однієї електронної пошти. Складається він із 14 символів – 10 букв і 4 цифр, які в сумі дають також число 10. Але розміщені вони так, що після букв першою у паролі стоїть цифра, яка означає різницю найбільшого і найменшого числа (відповідно: найбільше число – друге, найменше – третє у коді). А 10 букв, з яких і розпочинається пароль, – це відоме на увесь світ місто. Його утворюють такі 4 складові, хоч для «запудрення мізків» ми вам оголосимо аж 6, щоб дещо зайве ви відкинули: 1) вимова «18»; 2) «Які матка й татко, таке й дитятко»; 3) не «шо»; 4) знамените на увесь світ і відоме всім з дитинства чарівне «огниво»; 5) скорочена назва одиниці площі; 6) працівник, пов’язаний із спецлінією.   

Назвіть пароль, який ми заховали у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 3 серпня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як знаходили відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: «Головна медикиня Луцької громади про найбільшу медичну проблему та... ін’єкцію путіну».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel