Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
82-річний дід з Луцька «подарував» ошуканцю майже  160 тисяч гривень

Будьте обачні.

Волинь-нова

82-річний дід з Луцька «подарував» ошуканцю майже 160 тисяч гривень

Так рятував сина, «який потрапив у ДТП»

Ця схема – «Ваш родич потрапив у ДТП» – не нова. До жертв – переважно людей літнього віку – телефонує нібито лікар, який повідомляє прикру новину: хтось із рідних абонента втрапив у ДТП та терміново потребує дороговартісної операції. Звісно ж, є людина, яка може одразу приїхати по гроші та передати їх у лікарню. Налякані старенькі віддають усю наявну готівку шахраям, вважаючи, що таким чином рятують рідних.

Так цими днями жертвою ошуканців став 82-річний житель Луцька, який віддав підозрюваному 150 тисяч гривень та 200 доларів США, аби оплатити лікування сина.

Завдяки скоординованим діям правоохоронців зловмисника затримали того ж дня та вилучили у нього 125 тисяч гривень, які він не встиг витратити.

За наполегливої позиції прокурорів Луцької окружної прокуратури суд обрав 32-річному жителю Одеси, підозрюваному у вчиненні шахрайства за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів. Особу його спільника встановлюють.

Працівники прокуратури вкотре звертаються до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки псевдолікарів чи «правоохоронців», які розповідають, що ваш близький родич втрапив у лікарню чи поліцію і, аби залагодити справу, необхідно переказати якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі.

У жодному разі не надсилайте і не передавайте нікому гроші у таких випадках.

Попередьте своїх родичів поважного віку про можливі шахрайські дії зловмисників, бо лише ваша пильність та здоровий глузд убереже від того, щоб не стати жертвою таких афер.   

Реклама Google

Telegram Channel