Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Рекорд Гіннесса: українець найбільше у світі підтягнувся на одній руці

Задля рекорду Гіннесса чоловік схуд на 5 кг, аби йому вдалося більше разів підтягнутися.

Фото із сайту glavcom.ua і poltava.to.

Рекорд Гіннесса: українець найбільше у світі підтягнувся на одній руці

«Я постійно тренувався – це мій стиль життя», – заявив Віталій Шовкопляс із Полтавщини

37-річний чоловік підтягнувся на одній руці 25 разів за одну хвилину, а це на один більше, ніж попередній рекорд Лі Цзечуань із Китаю. Основною вимогою було чітке дотримання техніки виконання. Адже це – одна з найскладніших силових вправ з дуже високим ризиком отримання травми у разі порушення норм виконання.

Спортсмен у коментарі «Главкому» розповів, що був упевнений у власних силах. Його батько також вправно підтягувався на одній руці, тож хист до цього передався й Віталію. Рекордсмен почав займатися спортом у 12 років, зокрема карате та боксом, але завжди фанатично ставився до вправ на перекладині та брусах. «Мене мотивували однолітки, які випивали та курили й мали поганий вигляд. Я ж постійно тренувався – це мій стиль життя», – зауважив Віталій.

Чоловік є переможцем Кубка світу з воркауту 2012 року, капітаном збірної України. У 2013-му він встановив світовий рекорд з підтягування з додатковою вагою +32 кг.

Його батько також вправно підтягувався на одній руці, тож хист до цього передався й Віталію.

Задля рекорду Гіннесса чоловік схуд на 5 кг, аби йому вдалося більше разів підтягнутися. Наразі Віталій важить 97 кг, що є доволі великим показником, адже ускладнює підтягування.

Улітку минулого року спортсмен із Полтавщини у прямому етері зміг за 60 хв підтягнутися на одній руці 273 рази, що є світовим рекордом. Однак на фіксацію не були запрошені спеціалісти, тож рекорд не задокументували. Тоді Віталію вдалося зібрати понад 100 тис. грн на потреби військовослужбовців.

Рекордсмен має дружину та маленького сина, із яким проводить чимало часу разом. Наразі чоловік працює тренером та волонтерить, а також ставить перед собою нові цілі. Віталій зізнався, що попереду ще чимало рекордів, й підкреслив, що українці – дуже сильна нація.

Анастасія ФЕЩЕНКО.

 
 
Telegram Channel