Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Газета «Волинь» на передовій – це шматочок рідної землі»: найкращі слова у день нашого 84-річчя!

Микола БІЛЬШЕВИЧ: «Бачите, що я читаю? Шматочок рідної землі. Дякую!».

Фото з архіву Миколи БІЛЬШЕВИЧА.

«Газета «Волинь» на передовій – це шматочок рідної землі»: найкращі слова у день нашого 84-річчя!

Фото із найгарячішої точки нашої країни – з-під Бахмута – надихнуло нас на розповідь про Хоробре Серце

Бард у мирному житті, Микола Більшевич (його ніяк не можуть між собою поділити, кому «належить», Ковель і Луцьк) одразу після повномасштабного вторгнення взяв у руки автомат, щоб захищати свою країну, і став воїном на псевдо Бард. А світлину з передової він прокоментував так: «Бачите, що я читаю? Шматочок рідної землі. Дякую!». Її ми одразу й поставили як заставку до списку добродіїв, котрі допомагають щотижня доставляти газету «Волинь» на Схід і в госпіталі.

А сьогодні, у день 84-річчя нашого видання, вирішили відкрити таємницю фото солдата з «Волинню», бо мало хто впізнавав його, і розповісти про нашого редакційного друга.

Тим паче, що цими дням про нашого Миколу повідомили всі українські медіа: воїн ЗСУ Микола Більшевич узяв участь у міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» і його перший роман «Яка на смак кров» отримав спецвідзнаку від Київського національного університету ім. Тараса Шевченка за найкращий патріотичний твір.          

Вітаючи Миколу з хорошим почином, ми і запропонували йому дати відповіді на наші запитання.

Микола БІЛЬШЕВИЧ: «Бачите, що я читаю? Шматочок рідної землі. Дякую!».Фото з архіву Миколи БІЛЬШЕВИЧА.

 

 Анкета читача «Волині»

1. Прізвище, ім’я, по батькові, професія, звання... Микола Більшевич. Старший солдат ЗСУ.

2. З газетою «Волинь» я... ...я шанувальник газет, тому читав її завжди.

3. Моя перша реакція, коли я побачив газету «Волинь» на передовій... Що це – шматочок рідної землі.

4. Чому я закохався у музику? Думаю, що нема людини, яка б не любила музику. Все залежить від уподобання. А я, здається, народився з музикою.

Читайте також: «На найгарячішій ділянці фронту волинський боєць заспівав «Мамо…» (Відео)».

5. Бард, як зазначає «Академічний тлумачний словник», – це і «поет, що оспівує героїв та їхні подвиги». Чи народжуються тексти на передовій? Звісно. Зовнішнє середовище завжди має вплив на текст. З деякими моїми фронтовими піснями ви можете ознайомитись і на сайті volyn.com.ua.

6. Чи ставили ви собі запитання протягом останніх півтора року: «Чому я не виїхав за кордон?» Хіба щодо сім’ї. А справжній чоловік має захищати свою і Батьківщину, і батьківщину.

7. Чи застрелили б ви путіна, якби раптом з’явилась така можливість? Лише Гаага... Світ має побачити всі їхні злочини і засудити, аби справді таке людиновбивство більше не повторилося ніколи.

8. З ким із відомих політиків ви пішли б у розвідку? Є політики, які вже на передовій. Щодо розвідки, то лише вона дасть знати, чи варто ще раз йти....          

9. Мене проймає до сліз, коли... звучить пісня. Особливо народна у гарному виконанні...

10. Три людини, яким я найбільше вдячний у житті... Насамперед Мама і Тато. А ще у житті трапляються «недобрі люди», які можуть навчити краще за батьків. Досвід – штука безцінна...

11. Одне з ваших хобі – риболовля. Чи доводилось рибалити у фронтовій зоні? Так, але така можливість трапляється вкрай рідко.

Читайте також: «Боєць тероборони з Волині створив снігового воїна у свій день народження (Відео)».

12. А ще всі знають Миколу Більшевича як крутого скульптора, який творить класні речі навіть з піску чи снігу. Побратимам по зброї демонстрували цей свій талант? Я не крутий скульптор, а швидше креативний учень у скульптурі.

13. Знаю, що були у коротенькій відпустці. Що вас найбільше дратує у мирному житті? Нічого. Що взяти з цивілки? В армії буває більше приводів для роздратування.

14. Коли б можна було прокрутити стрічку життя назад, що б ви підправили чи навіть викреслили? Це питання для мемуарів...

15. Чого найбільше боїться Микола Більшевич? Боюся втрат, включаючи втрату державності.

16. Якби зустріли Бога, яке б запитання поставили йому? «Чому?..» І по списку...

17. Поділіться, будь ласка, фронтовим рецептом якоїсь страви... Береться сухпайок і, дегустуючи з кожної банки та отримавши рецепторний результат, робиться «шедевр»... :)

18. Коли настане Перемога? Настане, коли ми будемо в НАТО. Інакше – вічна війна.

Записав Олександр ЗГОРАНЕЦЬ

Читайте також: «Відомий волинський бард-воїн на псевдо Бард отримав спецвідзнаку на «Коронації слова» (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel