Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Волині рука убивці не затремтіла перед красою плямистого оленя

Зловмисник утік. Чи знайдуть?

Фотоколаж із сайту nsider-media.net.

На Волині рука убивці не затремтіла перед красою плямистого оленя

Факт браконьєрства лісова охорона філії «Ківерцівське лісове господарство» зафіксувала в мисливських угіддях приватного користувача, зокрема в зоні діяльності Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща»

Про це повідомляє  Поліський лісовий офіс (у межах цих же мисливських угідь нещодавно знайшли зубра із кульовим пораненням). Крім того, що це кричущий факт браконьєрства, у справі суттєвими є, як наголошується, і завдані збитки  – 384 573 гривні, оскільки оленя плямистого вбито на території природно-заповідного фонду. На місці працювала слідчо-оперативна група. Встановлюються обставини та деталі події.

А ось за вбивство лося, що сталося дещо раніше, браконьєри уже постануть перед Фемідою. Прокурори Камінь-Каширської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконне полювання, вчинене двома чоловіками на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду на звіра, що занесений до Червоної книги України.

У справі суттєвими є, як наголошується, і завдані збитки  – 384 573 гривні.

За даними слідства, яке здійснював Камінь-Каширський відділ поліції, 50-річний житель села Зарудче та 62-літній мешканець села Селісок, що на Любешівщині, застрелили лося на території Національного природного парку

«Прип'ять – Стохід». Після цього їх із рюкзаками, повними м’яса вбитої тварини, зупинили працівники єгерської служби  ДП «Любешівське ЛМГ» та Державної екологічної інспекції у Волинській області. Унаслідок незаконного полювання заподіяно шкоду на суму 130000 гривень. 

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Читайте також: Попалися з повними рюкзаками м’яса: на Волині судитимуть двох браконьєрів.

Реклама Google

Telegram Channel