Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Матері не давали годувати грудьми дитину в магазині

«Якби в цій ситуації замість грудей була би пляшка із сумішшю, чи зробила б ця продавчиня таке зауваження?»

Фото із сайту dv-gazeta.info.

Матері не давали годувати грудьми дитину в магазині

«Це ж як в туалет ходити»

Скандал стався у крамниці одягу Colin’s у місті Дніпрі. Коли відвідувачка торгового центру, де розташована торгова точка, була змушена терміново погодувати грудьми немовля у примірочній (на фото), продавчиня-консультантка заявила, що це нібито заборонено правилами магазину, і порівняла процес годування грудьми з відвідуванням туалету.

Про інцидент, який стався з нею, написала на своїй сторінці у Facebook громадська діячка Ірина Черниш. «Годувати – це ж як у туалет ходити, для цього є окреме приміщення», – переказала мама немовляти дивну фразу, яку почула від продавчині-консультантки.

Спланувати, коли дитина захоче їсти неможливо, тому у мам-годувальниць часто виникають ситуації, коли немовля треба годувати тут і зараз.

Зрештою, на вимогу відвідувачки та її чоловіка з’явилася адміністраторка магазину, яка намагалася виправдати свою колегу, припустивши, що продавчиня зробила зауваження, маючи на увазі, що «треба було прикритися від людей».

«Якби в цій ситуації замість грудей була пляшка із сумішшю, чи зробила б ця продавчиня таке зауваження? Чи стала би виганяти з магазину? 100% ні! Ця дівчина може їсти чипси чи бургер на людях: у кінотеатрі, магазині, на вулиці. То чому вона не робить це в «окремій кімнаті, подалі від людей»? Чому не прирівнює своє споживання їжі до походу в туалет? Чому природна потреба немовляти була засуджена та обмежена представницею компанії Colin’s?» – з обуренням написала громадська діячка, зажадавши від компанії Colin’s Ukraine публічних вибачень, перегляду своїх цінностей та проведення з персоналом просвітницьких заходів щодо грудного вигодовування.

Реакція від представників компанії не забарилася. У коментарях до цього посту у відвідувачки магазину попросили вибачення. «COLIN’S не засуджує і ні в якому разі не забороняє грудне вигодовування в магазині. З персоналом уже проведено роз’яснювальну роботу. Запевняємо, що подібні ситуації більше не повторяться в мережі магазинів COLIN’S. Ми щиро сподіваємося, що всі ваші наступні візити до наших магазинів будуть приносити лише позитивні емоції», – йдеться у коментарі.

До речі

«Національний рух на підтримку грудного вигодовування «Молочні ріки України» назвав ситуацію з Іриною «болем нашого суспільства». «Ще дуже багато треба зробити, для того, щоб кожна людина зрозуміла, яку цінність несе годування грудьми, особливо в умовах війни, і що годувати на вимогу – це означає там, де дитина просить. Що нема часу шукати якесь особливе місце», – вважають в організації.
Дитяча лікарка, експертка із грудного вигодовування Анастасія Бикова-Шелевицька зазначила, що спланувати, коли дитина захоче їсти неможливо, тому у мам-годувальниць часто виникають ситуації, коли немовля треба годувати тут і зараз. «Щаслива нагодована дитина може попросити знову груди через 40 хвилин, а не через 2 години, як ви собі планували. Щодня я стою перед вибором зі своєю місячною донечкою. Закритися вдома і не висовуватись, максимум двір будинку, бо до парку 10 хвилин – і 10 хвилин дитячого крику теж комусь не сподобається», – зазначила вона.

Реклама Google

Telegram Channel