Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
«Бракує лише одного голосу – Зеленського»

«Володимире Олександровичу, давайте зробимо їх разом».

Фото із сайту varta1.com.ua.

«Бракує лише одного голосу – Зеленського»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Слова цих людей дуже важливі, бо вони – на перших ролях.

Володимир В’ЯТРОВИЧ, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про заяву спікера Руслана Стефанчука, що для прийняття закону про заборону упц московського патріархату не вистачає голосів депутатів:

 

 «Для ухвалення закону про заборону російської православної церкви в Україні бракує лише одного голосу – Зеленського. Певен, його чітка позиція з цього питання зможе вплинути на тих обранців «Слуги народу», які досі вагаються.

Це той ворог, якого ми можемо перемогти навіть без допомоги Заходу. Володимире Олександровичу, давайте зробимо їх разом».

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, розповів американським журналістам про плани ЗСУ:

 

 «Ми деокупуємо Бахмут. Я думаю, що ми деокупуємо ще два міста. Я не скажу вам, які міста, вибачте. Отже, у нас є план. Дуже, дуже докладний план».

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент, про законопроєкт, який вилучає так зване «військове ПДФО» з місцевих бюджетів до державного (прийнятий у першому читанні. – Ред.):

 

 «Якщо ви прислухаєтеся, то зараз почуєте звуки похоронного маршу – це похорон децентралізації. Тієї реформи, яку я разом із партнерами робив і зробив з 2014 року».

Ілля НЕСХОДОВСЬКИЙ, аналітик, про законопроєкт, який вилучає так зване «військове ПДФО» з місцевих бюджетів до державного:

 

 «Аргумент про те, що держава нібито краще знає, як використовувати ці гроші, аніж місцеві органи влади, не витримує жодної критики… Громади різні. Хтось використовує на допомогу армії усі 100%, хтось менше, хтось взагалі не використовує. Але держава натомість сказала: ви всі неправильно робите, а ми знаємо, як зробити краще».

Павло КЛІМКІН, ексміністр закордонних справ, про кризу у відносинах України та Польщі:

 

 «Друзі не бувають ідеальними, але інших у нас немає, і вони нам конче потрібні. Зараз якраз час увімкнути антикриз і креатив та донести полякам, що вони для нас важливі. Інакше ця криза почне жити своїм життям і заважати нам у багатьох речах – не в останню чергу під час вступу до Євросоюзу. Та й ніхто не може виключити, чи нам не доведеться у майбутньому воювати вже разом. У нас тисяча років украй складної історії, але ми потрібні одне одному як ніколи».

Джо БАЙДЕН, президент США, підтримав Україну на Генеральній асамблеї ООН:

 

 «Як і всі країни світу, США хочуть, щоб ця війна закінчилася. І ніхто не хоче завершення цієї війни більше, ніж Україна… Лише росія несе відповідальність за цю війну. Лише росія спроможна негайно закінчити її, і лише росія загороджує шлях до миру. Тому що ціна, яку росія хоче за цей мир – капітуляція України, українські території та українські діти… Ми маємо чинити спротив цій прямій агресії зараз, щоби стримати можливих агресорів у майбутньому». 

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, вважає, що «мовне питання» ще не закрите:

 

 «Складно сказати, коли точно, та приблизно через 20–30 років в Україні буде громадянська війна. Цей міжетнічний конфлікт, який нас чекає, коли спогади про війну підзабудуться і знову почнуться розмови про «велікую рускую культуру» і братній народ, буде останнім шансом московії загарбати Україну.

В цьому конфлікті ми теж переможемо. Але ціна дуже сильно залежить від того, скільки людей буде на нашому боці, а скільком задурять голову «соотєчєствєннікі». Переходьте на українську. Вибирайте свою сторону вже сьогодні. І у росії не буде жодного шансу посягнути на нашу свободу».

Сергій ПРИТУЛА, шоумен, волонтер, громадський діяч, про те, чому волонтери повинні йти в політику:

 

 «Це люди, які показують лідерство, це люди, яким інші люди довіряють розпоряджатися бюджетом. Тому що вони формують якийсь бюджет, це люди, які вміють організовувати процеси, менеджерити якісь проєкти. Тобто це хороші люди, яким можна заходити в ті чи інші органи влади, місцевого самоврядування чи законотворчості. Тому, якщо люди будуть подібне робити, мені здається, що до цього потрібно ставитися з розумінням, із повагою».

Читайте також: «Україна запросила кандидатів у президенти США побачити країну, охоплену війною».

Реклама Google

Telegram Channel