Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Перегнати в Україну вертоліт російському льотчику допомогла... його мама

A вертоліт тепер воюватиме за Україну.

Фото із сайту glavcom.com.

Перегнати в Україну вертоліт російському льотчику допомогла... його мама

У результаті вражаючої спецоперації Головного управління розвідки України під назвою «Синиця» 28-річний російський пілот Максим Кузьмінов передав Києву гелікоптер Мі-8

Ймовірно, серед головних дійових осіб цієї історії була мама військовослужбовця – Інна.

Як повідомляє «Главком» із посиланням на російські ЗМІ, саме вона вела перемовини з українськими спецслужбами. Пишуть, що Інна Кузьмінова ростила сина без батька. Велику роль у вихованні хлопчика зіграв його дід – заслужений льотчик росії, який розбився на гелікоптері, коли Максиму було 17 років.

Інна та Максим Кузьмінові – тепер головні вороги російських пропагандистів.
Інна та Максим Кузьмінові – тепер головні вороги російських пропагандистів.

 Жінка підтримувала рішення сина піти шляхом дідуся і стати пілотом, але після повномасштабного вторгнення росії на територію України, коли Максима перевели з Примор’я ближче до зони бойових дій, Інна була дуже схвильована і розповідала знайомим, що не хоче, аби син ішов на війну. Нібито з жінкою навіть сталася істерика.

Спецоперація ГУР тривала понад пів року.

У грудні 2022 року Кузьмінова поводилася замкнуто – казала, що «збирається кудись їхати» і шукати Максима. Вже в січні Інна пішла у відпустку, і більше її не бачили ні колеги, ні близькі. Лише згодом жінка повідомила, що шукати її не потрібно. Через кілька місяців Максим викрав Мі-8.

Нагадаємо, 23 серпня на один з аеродромів України у Харківській області приземлився російський гелікоптер Мі-8. Спецоперація ГУР тривала понад пів року. Борт здійснював рейс між двома авіабазами й перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить вертоліт. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Пілот і його сім'я перебувають в

Україні, родину завчасно вивезли з росії. Вертоліт повністю цілий і поповнить склад ЗСУ після детального вивчення його обладнання.

А пілот переміщеного в Україну російського вертольота Максим Кузьмінов отримає грошову винагороду, – за даними ЗМІ, це може бути 500 тисяч доларів у гривневому еквіваленті.

Ростислав ВОНC.

Читайте також: «Взяти під контроль трасу на Луцьк: показали карту атак окупантів в перші дні великої війни».

Реклама Google

Telegram Channel