Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Чоловік закатував 2-річну дівчинку, бо вона «не знала, як звати дядю»

Односельчани знали про цей жах і мовчали...

Фото із сайту 0352.ua.

Чоловік закатував 2-річну дівчинку, бо вона «не знала, як звати дядю»

Нелюд бив дитину навіть тоді, коли у неї стався епілептичний приступ і вона вже не могла ходити

У Чернігівській області до 10 років позбавлення волі засудили чоловіка, який чотири місяці катував 2-річну дівчинку, через що вона померла. Убивця таким чином вимагав «поваги» й того, щоб дитина назвала його ім’я. 

Про це йдеться у нещодавньому вироку Носівського районного суду Чернігівської області.

За даними матеріалів суду, чоловік жорстоко знущався з малолітньої дитини. Він гасив об неї недопалки, виривав волосся, викручував руки і ноги та жорстоко бив по голові. Крім того, покидьок забороняв матері годувати дитину.

«Малолітня померла внаслідок набряку головного мозку, що виник у результаті закритої внутрішньочерепної травми», – йдеться у матеріалах справи.

Він гасив об неї недопалки, виривав волосся, викручував руки і ноги та жорстоко бив по голові. 

Обвинувачений своєї провини не визнав. Він розповів, що мати покійної дівчинки жила у нього разом зі своїми двома доньками. Жінку він звинувачував у поганому ставленні до дітей та алкоголізмі. Тим часом, за даними експертизи, чоловік на момент вчинення злочину сам мав «психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю із синдромом залежності, але він міг усвідомлювати свої дії та керувати ними». Суд визнав його осудним.

Староста села, де колись мешкала вбита дівчинка разом із сестричкою та мамою, підтвердив, що жінка зловживала алкоголем та часто змінювала місця проживання. Рідна тітка покійної підтвердила покази старости села. Інші свідки теж звинувачували матір дітей у неналежному вихованні, вони вважали, що жінці були потрібні доньки лише через соціальні виплати. 

Мати жертви повідомила, що жила у своєї подруги, де також мешкав і підсудний. Чоловік знущався з покійної дівчинки, а також із її сестрички. Більше вона нічого не розповіла. Відомо, що раніше жінку вже притягали до відповідальності через смерть її молодшої доньки.

Незрозуміло лиш, чому відповідні органи та односельчани так довго спостерігали за цим жахом і не домоглися вилучення дітей із сім’ї...

Марта САЛО.

Реклама Google

Telegram Channel