Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Він її не бачив – свою красиву наречену  у білосніжній сукні...

«Ой, ти русява наречена, сяйво смутку золочене...»

Фото – Bela Szandelszky/AP/East News.

Він її не бачив – свою красиву наречену у білосніжній сукні...

Однак відчув, коли Владислава почала наближатись. Щастя переповнювало Івана. 9 вересня 2023 року він розпочав нову сторінку свого життя – у шлюбі із коханою людиною

2 серпня 2022 року 27-літній Іван Сорока назавжди втратив зір внаслідок російського мінометного обстрілу. Того дня поблизу Горлівки його підрозділ отримав наказ на відхід. Відступали вночі, а на світанку їх обстріляли російські військові. Осколками Івану посікло очі. Зір він втратив повністю. Ледь не позбувся ноги.

Телефон пораненого бійця вибуховою хвилею знищило вщент.

Владислава не могла додзвонитися до коханого і дуже хвилювалася. Вже у лікарні медсестра допомогла Іванові відновити SIM-карту, і він зміг зв’язатися зі своєю нареченою.

Через травми Сороку було важко впізнати. Владислава щовихідних провідувала Івана в лікарні у Вінниці. Пара сподівалася, що зір можна буде відновити, однак цього не сталося.

– Перше, що я сказав після того, як був поранений: кому я тепер потрібен? Але мені вдалося відновити себе, – ділиться пережитим Іван.

– Перше, що я сказав після того, як був поранений: кому я тепер потрібен?

– Для мене нічого не змінилося, – каже дівчина про свої почуття до коханого.

...Іван Сорока та Владислава Рябець познайомилися 6 квітня 2022 року. Хлопець, який із перших днів на війні, лежав у лікарні із запаленням легенів. У додатку для знайомств побачив фотографію дівчини і написав їй.
Після кількох тижнів спілкування він їй сказав: «Тепер ти моя!». Вона ж у відповідь відправила розмір каблучки.

Перша зустріч відбулася лише за півтора місяця після знайомства в інтернеті. Іван був у короткій відпустці, запросив Владиславу на каву.

– То де моя обручка? – жартома запитала дівчина.

– Ось тут, – відповів військовий, дістаючи неочікуваний подарунок.

...Весілля молодята зіграли більше ніж через рік після знайомства. Іван плакав від щастя. Він не бачив свою прекрасну наречену, але відчував її кожною клітинкою свого тіла:
– Я бачу своїми почуттями, своїми емоціями.

Весілля влаштували за усіма українськими традиціями. Лунали народні пісні та сміх. Гості один за одним виголошували тости за молодят. Батька нареченого возили у тачці, а потім скинули у водойму. Так роблять, коли женять чи видають заміж останню дитину.

Молодята вірять, що разом здолають усі труднощі. Іван сповнений рішучості рухатися вперед – хоче знайти роботу і найбільше мріє про первістка.

Наталія ЖУКОВСЬКА, sestry.eu

Фоторепортаж із одруження військового дивіться за цим посиланням на сайті sestry.eu – це новий онлайн-журнал українських жінок, які через війну залишили свій дім і тимчасово проживають у країнах ЄС, США, Канаді. 

Владислава та Іван разом більше року.
Владислава та Іван разом більше року. / Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved. 
«Обіцяю бути з тобою і в біді, і в радості...»
«Обіцяю бути з тобою і в біді, і в радості...» / Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved. 

 Читайте також: Незламна Віра: 76-річна жінка, яку вивезли до росії, змогла повернутися додому.

Реклама Google

Telegram Channel