Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Зеленський боїться втратити прихильників «какаяразніци»

Поки що тільки на словах… А де діла?

Фотоскрін з програми «Говорить Великий Львів».

Зеленський боїться втратити прихильників «какаяразніци»

При тому, що до образу ультрапатріота, котрого він грає останні понад півтора року, ця половинчастість не дуже пасує

Чи дасть результат суспільний тиск на «зелених» щодо заборони московської церкви (як це сталося з відкриттям е-декларацій)? Не факт, адже в тому випадку на боці українців був Захід (і дуже активно), а в церковні питання партнери не втручаються.

Що ж до самого суспільства, то тут Офіс Президента користується соціологією. З одного боку, кількість громадян, котрі не задоволені половинчастою позицію «слуг», росте, а це, як ви розумієте, впливає на рейтинги. З іншого, паства Онуфрія сьогодні залишається значною частиною електорату Зеленського, і втрачати їх він не збирається – навіть при тому, що до образу ультрапатріота, котрого він грає останні понад півтора року, ця половинчастість не дуже пасує.

Тож, тут проста арифметика: електорату проукраїнського в нього в результаті прийняття відповідного закону навряд чи додасться (з причин зрозумілих), а от прихильників «какаяразніци» може втратити.

Тому й дали команду Стефанчуку блокувати голосування за цей закон.

Від редакції: Нещодавно голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив, що в парламенті немає 226 голосів для прийняття закону про заборону московського патріархату, а «виносити голосування у залу, і провалювати для того, щоб просто потішити російську федерацію, – це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально».

Карл ВОЛОХ, бізнесмен, громадський діяч.

Читайте також: «Що не так із моделлю «сильного президента»?».

Реклама Google

Telegram Channel