Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Двоє малюків заживо згоріли, коли мама копала картоплю...

Ось у цьому домі розігралася трагедія.

Фото із сайту 24tv.ua.

Двоє малюків заживо згоріли, коли мама копала картоплю...

У селі Верхівка, що у Вінницькій області, сталася страшна трагедія. У пожежі живцем згоріли двоє діток, ще чотирьох вдалося врятувати. Вогонь спалахнув, коли мама багатодітного сімейства копала картоплю

Першим пожежу помітив сусід Андрій, який стрімголов кинувся рятувати дітей.

«Я почув спочатку крики дитячі, а потім виглянув – побачив дим із цього вікна», – розповів Андрій Хрітанков.

Він схопив драбину і побіг до охопленого полум’ям двоповерхового будинку. Там розташовані 4 квартири, але заселена була лише одна, де і жила родина.

Чоловік розповів, що коли підставив драбину до балкона помешкання, відразу побачив двох старших дітей. Він витягнув їх з оселі, а тоді поліз за 2-річним малям, яке сиділо на підлозі.

На жаль, Андрій не зміг потрапити до кімнати в іншому кінці квартири, яка була охоплена полум’ям. Саме там спали двоє братиків. Тіла хлопчиків згодом дістали рятувальники. Загинуло 6-місячне немовля та 3-річний Ігор.

Як вдалося з’ясувати, дітей мати ненадовго залишила самих. Сама ж разом зі старшим сином пішла накопати картоплі. Коли прибігла, то будинок уже був охоплений вогнем.

Найімовірніше, пожежа виникла через дитячі пустощі. У ДСНС припускають, що дитина могла гратися сірниками в одній із кімнат, де найбільше вигоріли усі речі, зокрема, меблі та дитячі ліжечка.

«Були у нас до неї претензії. Хоч продукти є, але у приміщенні брудно, речі не випрані... А останнім часом у них пропала вода. Вона їх не купала, не доглядала як слід».

Родина переїхала у село на Вінниччині торік, а віднедавна потрапила на облік у соцслужбі.

«Були у нас до неї претензії. Хоч продукти є, але у приміщенні брудно, речі не випрані... А останнім часом у них пропала вода. Вона їх не купала, не доглядала як слід», – розповіла про 39-річну матір керівниця служби у справах дітей Копайгородської селищної ради Катерина Костюк.

Голова селищної ради Людмила Кушнір каже, що жінка отримувала понад 20 тисяч на дітей, у них з’явилися гроші – і стало легше.

«Але дуже її підкосило, що співмешканець залишив її місяців два тому, і вона, можна сказати, втратила цікавість до життя», – додала жінка.

За фактом пожежі та загибелі неповнолітніх дітей поліція вже відкрила кримінальне провадження. Його кваліфікують як нещасний випадок. Наразі триває слідство.

Врятовані дітки наразі перебувають у районній лікарні. На щастя, у них немає опіків, лише – стрес і переляк. Квартира родини більше не придатна для життя, тому 
соцслужби шукатимуть родині прихисток.

Ірина ВИХРУЩ, 24 tv.ua.

Реклама Google

Telegram Channel