Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Українців запитали, хто міг би очолити уряд національної єдності

Чи візьме приклад з Ізраїлю нинішня влада?

Інфографіка сайту bykvu.com.

Українців запитали, хто міг би очолити уряд національної єдності

Найчастіше називають Петра Порошенка

В Україні час від часу лунають заклики до створення з більшості фракцій у парламенті уряду національної єдності (за прикладом Ізраїлю).

Київський міжнародний інститут соціології поставив відповідне запитання респондентам, як вони ставляться до створення такого уряду з партій «Слуга народу», «Європейська Солідарність», «Батьківщина» і «Голос».

37% українців позитивно ставляться до такої ініціативи, 38% ставляться до неї нейтрально, а 19% – негативно. Решта 7% не визначилися зі своєю думкою.

Також респондентам у відкритому форматі ставилося запитання, а кого б вони хотіли бачити на чолі такого Кабміну. Більшість респондентів (76%) не змогли відповісти. Відносно ж найчастіше називали Петра Порошенка, Валерія Залужного та Юлію Тимошенко. Серед них Петра Порошенка назвали 25,5%, Валерія Залужного – 13,8%, Юлію Тимошенко – 9,2%. Також серед кандидатів – чинний прем'єр Денис Шмигаль (4,9%), Дмитро Разумков (4,6%) та інші політики.
Коментар

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України:

 

 «Коли ми говорили про уряд національної єдності, ми говорили не про посади. Мені особисто в уряді немає що робити. Президент – це криза кар'єрного росту. Ти вже всім був. Але принципова позиція – це те, що ми маємо розділити відповідальність. Наш голос має бути почутий, коли ми формулюємо питання мобілізації в тому числі, питання розвитку економіки, питання обороноздатності, і несемо за це відповідальність, об'єднавшись у складні часи».

Марта САЛО.

Реклама Google

Telegram Channel