Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
29-літня волонтерка-одиначка удочерила одразу трьох дітей

«Кожен, хто з’явився на цей світ, заслуговує на любов, на теплий будинок і теплі обійми».

Фото із сайту childrights.org.ua.

29-літня волонтерка-одиначка удочерила одразу трьох дітей

Олена Фурдь мріяла про велику родину і наважилася стати багатодітною матір’ю, хоча її відмовляли від такого рішення

На Закарпатті молода жінка забрала з дитячого будинку відразу трьох дітей. Від такого кроку її відмовляли всі знайомі: мовляв, сама не впорається. А вона не тільки не відступила, а ще й надихнула інші родини на всиновлення. Уже пів року Адель, Софія та Діана віком відповідно 4, 8 і 10 літ живуть із новою мамою.

Дівчата – рідні сестрички. З ними Олена познайомилася, навідуючись у дитячий будинок як волонтерка. Коли дізналася, що самотня людина теж може створити прийомну родину, – почала збирати документи.

Як виявилося, одна дитинка в дитячому будинку – це рідкість. Переважно це сімейні групи. Троє, четверо, семеро, восьмеро… і так далі. «Тому я думаю: хм… найменше троє? Хай буде!» – каже вона.

Зізнається: від такого рішення друзі намагалися її відмовити. Але родина пообіцяла усіляко підтримувати. Тож дівчина підготувала папери, пройшла обов’язкові курси, зробила ремонт у кімнатах – і вже за два місяці забрала дівчаток додому.

«Вони весь час так багато їли, що мені набридало бігати у магазин. Довелося поїхати на базар і купити ящик бананів».

«Я самостійно жила з 18 літ, коли з’їхала від батьків і стала винаймати квартиру. Кілька років тому мені дістався будинок у спадок від бабусі. Ми з татом самі зробили тут ремонт. І коли я туди заїхала, то невдовзі зрозуміла, що тут занадто багато простору для мене одної. Але з дівчатами цей дім ожив.

Читайте також: На Волині матір бігла назустріч загиблому сину-захиснику України.

Потрібно було перебудувати не тільки помешкання, а й трохи – своє дозвілля, звички. Наприклад, коли я жила сама, то не готувала. Мені було нудно робити це для себе одної. Зараз готую щодня. У вихідні це взагалі і сніданок, і обід, і вечеря...» – каже Олена.

Реклама Google

Біологічну матір дівчаток позбавили батьківських прав. Про те, що дітям довелося пережити, Олена не хоче згадувати. За пів року після дитячого будинку вони дуже змінилися. Раніше були налякані, мало розмовляли. І ніяк не могли наїстися. «Вони весь час так багато їли, що мені набридало бігати у магазин. Довелося поїхати на базар і купити ящик бананів. Моркву кілограмами купувала, поки вони наїлися», – пригадує вона.

Після того, як історію Олени Фурдь знайомі поширили у соцмережах – звідусіль люди надсилають дівчаткам подарунки. А самій Олені – дякують за захопливий приклад. «Усі, хто з’явився на цей світ, заслуговують на нормальне життя, на любов, на теплий будинок і теплі обійми», – переконана Олена.

«Я хочу прожити життя, озирнутися і розуміти, що прожила його не лише у власне задоволення, що зробила щось хороше для інших людей», – каже Олена Фурдь.
«Я хочу прожити життя, озирнутися і розуміти, що прожила його не лише у власне задоволення, що зробила щось хороше для інших людей», – каже Олена Фурдь. 
Telegram Channel