Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
5-річний хлопчик впав у кому після видалення зубів

Сім’я Пашників обрала приватну клініку для лікування молочних зубів. Фото опубліковане з дозволу батьків.

Фото із сайту zaxid.net.

5-річний хлопчик впав у кому після видалення зубів

Згодом медики констатували смерть мозку

Батьки дитини, бандурист Віктор Пашник та його дружина Маріанна Вахняк, звинувачують стоматологічну клініку, поліція відкрила кримінальну справу.

Віктор розповів, що його син Велес пережив клінічну смерть під час загального наркозу. Лікарям вдалось реанімувати дитину і запустити серце. Але згодом у Велеса констатували смерть мозку. Малий перебуває в комі вже понад три тижні у львівській дитячій лікарні святого Миколая.

Батько хлопчика розповів, що в сина боліли зуби. Один був із великим нагноєнням, щока напухла, зуб болів і через це малий нічого не їв. Ще один поруч був із карієсом, який також треба було видалити. Тобто, два молочні зуби треба видалити і ще два полікувати. Хлопчик дуже боявся лікарів і усі спроби стоматологів допомогти йому у звичний спосіб не давали результату. Тоді лікарі запропонували видалити хворі зуби під загальним знечуленням...

Лікарі запропонували видалити хворі зуби під загальним знечуленням...

Медики повідомили Маріанні Вахняк, що під час стоматологічної операції в хлопчика була клінічна смерть і лікарі надто довго проводили реанімаційні заходи, що призвело до тяжкого стану дитини.

За словами медиків, мозок хлопчика мертвий. Зараз його життя підтримують за допомогою апаратів.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею «Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником». А батьки дитини закликають органи влади не залишатись байдужими до трагедії. «Медичний директор ТОВ «ОРІ ГРУП», виправдовуючи лікарів, говорив, які ж вони молодці, що все вчасно зробили, реанімували. Але ж це неправда, бо якби все було правильно і вчасно, то хіба наш син був би зараз на межі життя і смерті, хіба б лікарі констатували смерть мозку?» – заявляють батьки Велеса.

Ліна ВОГОНЬ.

Читайте також: Щоб врятувати маму, 8-річний хлопчик зателефонував до поліції​.

Реклама Google

Telegram Channel