Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Довбик «їсть як лев». Але вчора не забив...

А це головна підтримка Довбика: Артем поділився сімейним фото.

Фото зі сторінки в instagram Артема ДОВБИКА.

Довбик «їсть як лев». Але вчора не забив...

Назвали єдину «проблему» українського футболіста Артема Довбика в іспанській «Жироні», де його вважають «фізичним дивом»

«Через свої 189 сантиметрів зросту він був схожим на грубого та повільного гравця. Але це виявилося далеким від істини: українець є одним із найшвидших та найспритніших форвардів ліги, а також чудово почувається у грі в пас. Довбик прекрасно розуміє систему гри тренера Мічела (його справжнє прізвище, до речі, – Міґель-Анхель Санчес-Муньйос). Українець вміє грати у просторі, спиною до воріт, в один дотик та головою, що робить його форвардом без слабких місць», – зазначає іспанський портал Vavel.

«Танк для «Реала» або «Барси» – так характеризують уболівальники і спеціалісти форварда Артема Довбика, розуміючи, що з такою  грою він у відносно бідній  за футбольними мірками  «Жироні» надовго  не затримається.
«Танк для «Реала» або «Барси» – так характеризують уболівальники і спеціалісти форварда Артема Довбика, розуміючи, що з такою грою він у відносно бідній за футбольними мірками «Жироні» надовго не затримається.

 Уже кілька місяців в Іспанії тільки й мови про українського форварда Артема Довбика (який, до речі, свого часу, перед підписанням контракту із «Дніпром-1», тренувався з луцькою «Волинню»). Воно й не дивно: в цьому сезоні Ла Ліги Артем провів 17 матчів, відзначившись 11 забитими м’ячами та 4 гольовими передачами, а його команда пішла на різдвяні канікули, маючи однакову кількість очок із лідером першості – «Реалом».

Останньою характеристикою Артема стала фраза, яку повторюють усі, хто спілкується з ним щодня: «Він такий же ласкавий, як і великий».

Партнери Довбика в каталонській «Жироні» жартують, що єдина проблема українця – це обсяг їжі, яку він споживає, як справжній лев.

Проте всі розуміють, що цього вимагають м’язи 26-річного футболіста зростом 189 см і вагою 76 кг. «Він – фізичне диво. В нього елітна мускулатура, яка дозволяє нам припустити, що він не може травмуватися без контакту з суперником», – розповіли у тренерському штабі клубу іспанському виданню Relevo.

Сергій РЕБРОВ, головний тренер національної збірної України, про «синьо-жовтий» дует іспанського клубу «Жирона» Довбика і Циганкова:

 

 Я сподіваюся, що вони будуть далі прогресувати, набувати впевненості. Дійсно, навколо Довбика і Циганкова багато чуток про великі клуби. Дуже важливо, аби вони закінчили сезон у «Жироні», і подивимося, на якому місці, а потім уже думали про інші команди, якщо вони цього бажають.

Також помічники Мічела кажуть, що українець є надзвичайно розумним футболістом: «Він дуже тактично кмітливий. Розуміє все з першого разу. Йому не важливо, на якій дошці Мічел пояснює: маленькій, яка використовується для персональних інструкцій, чи великій, де даються загальні установки на гру».

Видання зазначає, що Довбик поки що погано розмовляє іспанською, але чудово знає англійську, тому Віктору Циганкову рідко доводиться щось пояснювати своєму співвітчизнику.

Останньою характеристикою Артема стала фраза, яку повторюють усі, хто спілкується з ним щодня: «Він такий же ласкавий, як 
і великий».

Тим часом учора в іспанській Ла Лізі відбувся матч 19 туру, в якому зустрілися «Жирона» та мадридський «Атлетіко». Матч пройшов у Жироні на стадіоні «Естаді Монтіліві» та завершився перемогою господарів поля з рахунком – 4:3. Вже на першій хвилині зустрічі чудовий шанс відкрити рахунок упустив Артем Довбик: українець замкнув простріл із флангу, але не влучив у ворота. Зате українець узяв участь у третьому голі своєї команди – незадовго до перерви Довбик передачу до штрафного майданчика продовжив на дальню штангу і м'яч у ворота переправив Блінд.

Після цієї перемоги «Жирона» наздогнала за кількістю очок лідера першості – мадридський «Реал».

Фотоскрін із сайту sport.ua.
Фотоскрін із сайту sport.ua.

 Петро ПАС.

Читайте також: Дивимось усі голи збірної України у 2023 році (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel