Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Волинянин втратив руку на війні, але мріє повернутися на фронт

А міський голова Володимира Ігор Пальонка подарував мужньому воїну як оберіг ікону Всіх святих землі Волинської.

Фото із сайту vololdymyrrada.gov.ua.

Волинянин втратив руку на війні, але мріє повернутися на фронт

Цими днями військовослужбовець із села Заріччя Володимирського району молодший сержант Тарас Ліпейко (на фото) був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного «Золотий хрест»

Привітав військовослужбовця із такою важливою нагородою міський голова Володимира Ігор Пальонка, від імені усієї громади подякував йому за захист, мужність і звитягу та подарував як оберіг ікону Всіх святих землі Волинської.

Тарас Ліпейко багато років присвятив роботі у ПрАТ «Волиньобленерго», а на момент повномасштабного вторгнення працював уже за кордоном. Повернувшись додому, у липні 2022 року чоловік добровільно став на захист України – пішов служити у 39-й зенітний ракетний полк, де був начальником радіолокаційної станції.

У вересні цього року під час боїв на Запорізькому напрямку отримав поранення внаслідок ураження російським безпілотником «ланцет». Мав численні травми, значний опік тіла, контузію, найважче ж – втратив ліву руку, яку лікарі змушені були ампутувати у дніпровській лікарні імені Мечникова.

«Мусимо ворога зупинити там, на Сході, а не чекати, поки він прийде убивати українців сюди».

Протягом кількох місяців молодший сержант перебував на лікуванні  у Запоріжжі, Києві, Львові. Нині ж очікує на протезування у реабілітаційному центрі «Галичина», що на Львівщині.

Усіляко підтримує чоловіка на шляху до одужання його дружина Лариса, а також син і донька, які нині здобувають освіту у вишах.

Але після реабілітації Тарас Ліпейко хоче повернутися на службу, зазначає офіційний сайт міста Володимира. Захисник упевнений, що протез не стане йому на заваді. «Треба усім іти воювати, – каже воїн і додає: – Мусимо ворога зупинити там, на Сході, а не чекати, поки він прийде убивати українців сюди».

P.S. Також цими днями за бойові заслуги отримали «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного ще кілька наших земляків:  Тимур Ковальчук із селища Головне Ковельського району і рожищани Дмитро Сасовський та Артем Луцюк.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

 
Telegram Channel